Deficitul de personal a închis o sală de operații de la „Mavromati”. Medic șef de secție: „ATI nu ne mai poate acorda anestezii” (video)

Deficitul de personal din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” creează probleme și pe Secția de Chirurgie a unității sanitare.

Deficitul de personal a închis o sală de operații de la „Mavromati”. Medic șef de secție: „ATI nu ne mai poate acorda anestezii” (video)

Unitatea spitalicească beneficiază de trei săli de operații, dintre care doar două sunt folosite de câteva luni bune. Și asta pentru că pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) este deficit de personal. 

Noi avem în blocul operator trei săli de operații. Pe 1 și 2 operăm dimineața așa zisele operații cronice sau de plan, care pot fi și urgențe, dar mai avem și sala trei. Însă, din cauza deficitului de personal secția ATI nu ne mai poate acorda anestezii și în sala trei. De aceea, de câteva luni de zile nu mai putem opera pe trei săli, doar în două”, a declarat dr. Iulian Preda, șeful Secției de Chirurgie Generală a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Cadrul medical a precizat că sunt nevoiți să manevreze personalul în așa fel încât toți pacienții să primească același tratament ca pe secția de chirurgie generală.

În funcție de avalanșele de pacienți pe alte specialități atunci trebuie să manevrăm personalul în așa fel încât pacientul să fie tratat corect și civilizat, nu doar cei de pe chirurgie generală”, a completat medicul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
918

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1349

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
606

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...