Ce spune un apreciat medic despre gărzile angajaților din sănătate: „Doctorii trebuie să doarmă în gardă” (video)

Medicul Iulian Preda, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chirurgi la nivelul județului Botoșani, „dezvăluie” care este definiția gărzii.

Ce spune un apreciat medic despre gărzile angajaților din sănătate: „Doctorii trebuie să doarmă în gardă” (video)

Cadrul medical, care este și șeful Secției de Chirurgie Generală în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, spune că „doctorii trebuie să doarmă în gardă.”

Cât am fost eu plecat în Cipru în vacanță s-au făcut niște comentarii foarte interesante și ni s-a spus că doctorii nu au voie să doarmă în gardă. Ba să știți că trebuie să doarmă în gardă. Nu putem sta 24 de ore din 24 în poarta spitalului și să vă așteptăm cu pâine și sare. Vă dau definiția gărzii. Se cheamă odihnă activă a medicului în perioada de gardă. Deci chirurgii și alți colegi de pe alte specialități trebuie să se odihnească. Gândiți-vă că stați 24 de ore treji, nefăcând nimic”, a declarat dr. Iulian Preda, șeful secției de Chirurgie Generală în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Cadrul medical a explicat că din septembrie intră cu opt chirurgi să facă 60 de gărzi, deoarece doi dintre colegii săi se află în situații medicale deosebite.

Echipa mea este de zece chirurgi. Am doi colegi care sunt în situații medicale severe, nu intru în detalii că nu e frumos. Eu în septembrie voi intra cu opt chirurgi să fac 60 de gărzi. Am reușit și am adus-o cât de cât pe Alina Humuș de la Dorohoi și o să încerc să mai găsesc unul, doi chirurgi, pentru că este foarte greu. Noi suntem echipe de doi”, a completat dr. Iulian Preda.  


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
952

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1352

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
640

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...