Panică în spitale. Documentul pe care medicii au trebuit să-l semneze, în contextul războiului din Ucraina

Un document transmis în spitalele de stat din România provoacă tensiune în rândul angajaților.

Panică în spitale. Documentul pe care medicii au trebuit să-l semneze, în contextul războiului din Ucraina

 Klaus Iohannis și Joe Biden / Volodimir Zelenski  Foto: ziare.com

Medicii sunt ținuți sub evidență, în contextul războiului din Ucraina, stat pe care Guvernul de la București îl sprijină militar, financiar și umanitar.

Unul dintre medicii vizați a transmis pentru Ziare.com documentul, cu precizări: „La noi la spital se face evidența persoanelor apte pentru înrolare. Au vrut să vadă care dintre bărbați au grad militar. Problema este că toți bărbații angajați aici au completat-o. A primit asistentul-șef această fișă, pe care ne-a dat-o nouă, mai departe. Este a doua oară când primim așa ceva. Nu ni s-a prezentat dreptul de a refuza să semnăm asta și nu cred că a refuzat cineva”.

Ziare.com a protejat datele de identificare ale medicului care a hotărât să facă publică informația:



Klaus Iohannis: „România va continua să sprijine Ucraina”

Ucraina a pierdut de un an și jumătate teritoriile considerate „pro-ruse”, în urma agresiunii Rusiei, acțiune ilegală, potrivit dreptului internațional. Totuși, în ciuda situației proaste de pe front pentru Ucraina, conflictul continuă.

Administrația Joe Biden a precizat în repetate rânduri că ajutoarele militare pentru Administrația Volodimir Zelenski nu se vor opri.

Marți, 7 mai, în urma întâlnirii cu Joe Biden, președintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul pentru vecinii noștri.

„România va continua să sprijine Ucraina, prioritatea noastră comună atât a UE, cât și a SUA e de a nu permite Rusiei să câștige războiul din Ucraina”, a declarat Iohannis.

Între timp, informațiile referitoare la sprijinul financiar și militar pe care Guvernul României îl acordă Ucrainei, în conflictul regional, rămân secrete.

Potrivit presei occidentale, în ciuda ajutorului din SUA și UE, „Ucraina se îndreaptă spre înfrângere", scrie Politico.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor organizat în două localități din Botoșani! (foto)

astăzi, 09:19
33

Evenimentul „Festivalul Luminilor” se află la prima ediție, fiind organizat de Asociația „Arlechino Moldova” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) d...

Botoșăneanul Emanuel Barica, moment colosal în prima semifinală la Românii au talent: Tu, pictând, te vindeci pe tine!” (Video)

astăzi, 08:38
93

Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Emanuel Barica. De altfel, în urma evoluției de vineri seara, Emanuel Barica s-a calificat în Finala ”Românii au t...

Lucian Trufin: „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”

astăzi, 08:30
20

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani consideră că cel mai eficient mod pentru a-i determina pe tineri să nu mai plece la muncă în străinătate sa...