DARIUS BULZAN - Micul contorsionist cu vise mari! Vezi VIDEO

DARIUS BULZAN - Micul contorsionist cu vise mari! Vezi VIDEO

 DARIUS BULZAN, 10 ani  

Darius Bulzan are 10 ani. Are o pasiune mai rar intalnita, mai ales la aceasta varsta: gimnastica si contorsionism.

Pasiunea mea este originala. M-am indreptat catre gimnastica pentru ca este o arta, si mai ales pentru ca nu toti pot sa o practice, spune Darius.

A observat atent gimnastii, le-a studiat elementele, miscarile colegei sale de clasa, Sabina Moscaliuc, si in urma cu doi ani s-a hotarat: va deveni gimnast!

Totul cu o ambitie si o forta de munca rar intalnita. Mobilitatea si gratia cu care este inzestrat a determinat-o pe Carmen Belicov, instructor de dans la Palatul Copiilor, sa il admita in cercul de gimnastica-dans de la Palat, in ciuda faptului ca avea in subcoordonare doar fete!

Acum, gimnastica, dansul, tind sa devina un mod de viata pentru Darius. Petrece ore intregi pe internet, unde studiaza site-urile celor mai buni balerini si contorsionisti din lume.

A urmarit toate filmele cu trupa Cirque de Soleil si viseaza sa danseze intr-o zi alaturi de artistii Soarelui. Inventiv din fire, isi creioneaza in prima faza singur viitoarele elemente de dans, isi alege singur melodiile, dupa care, firesc, coregrafia finala se face doar sub indrumarea si coordonarea atenta a profesorului, Carmen Belicov fiind cea care stie cel mai bine sa ii scoata in evidenta atuurile si elementele cu care apoi impresioneaza mii de oameni.

Ma simt foarte bine pe scena, cu adevarat intr-o piele care mi se potriveste, marturiseste Darius.

Desi frecventeaza de doar 2 ani cercul de gimnastica-dans de la Palatul Copiilor, profesionalismul instructorului Carmen Belicov, imbinat cu constiinciozitatea si receptivitatea lui Darius, l-au ajutat sa isi adjudece doar locuri intai la toate competitiile interjudetene, nationale si internationale la care a participat.

Darius Bulzan este acum elev in clasa a IV-a la Scoala 6 Grigore Antipa din Botosani, programul Step by step. Darius are rezultate deosebite si in activitatea scolara. A obtinut premii la olimpiade, ii veti gasi numele chiar si in Gazeta Matematica.

Talentul cu care este inzestrat i-a determinat pe producatorii emisiunii Dansez pentru tine, de la Pro TV, sa il selecteze, astfel ca pe 21 noiembrie a fost invitat la Bucuresti.

Nu ma consider o vedeta, desi simteam dinainte ca sunt in stare sa apar pe ecranul televizorului, depasindu-mi toate emotiile, spune Darius Bulzan. Si il credem!

Vezi CLIPUL de prezentare al lui Darius, la PRO TV!

Darius Bulzan s-a nascut pe 15 iunie 1998 si este elev in clasa a IV-a la Scoala 6 Botosani.

Locul I – Concursul Interjudetean de Dans, Calarasi, noiembrie 2008, pentru Fantezia coregrafica prezentata alaturi de colega lui, Sabina Muscaliuc

Locul I – Festivalul International de Dans, editia a IX-a, Focsani, iulie 2008, pentru dansul Fantezie coregrafica

Locul I – Concursul de Dand Fantezii de vara, editia a V-a, Barlad, iulie 2008, categoria Dans acrobatic

Locul I – Festivalul Mica floare, mica stea, Botosani, mai 2008, exercitiu individual acrobatic

Locul I – Duet acrobatic in cadrul Festivalului interjudetean Mica floare, mica stea, Botosani, mai 2008

Locul I – Festivalul national de dans, Vaslui, aprilie 2008, pentru exercitiu individual acrobatic

Locul I - Festivalul national de dans, Vaslui, aprilie 2008, pentru exercitiu individual acrobatic, pentru Duel acrobatic, partenera fiindu-i Sabina Moscaliuc

Locul I – Concursul Judetean artistic, Palatul Copiilor Botosani, Fantezie acrobatica, martie 2008

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
186

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
720

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
227

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...