COSMIN MARICIUC și chitara cu suflet de copil! VIDEO

COSMIN MARICIUC și chitara cu suflet de copil! VIDEO

COSMIN MARICIUC

Cântă, compune muzică, studiază cu seriozitate, câștigă premii și este aplaudat la scenă deschisă de sute de spectatori. Are 13 ani și un suflet de artist.

Apreciat de artiștii din breasla cântăreților de folk, admirat de colegii de competiții, răsplătit cu aplauze de public și gratulat cu cuvinte frumoase de jurnaliștii prezenți la festivaluri, Cosmin Mariciuc rămâne același suflet cuminte, manifestându-și cu moderație entuziasmul în fața laudelor care îl înconjoară.

Cosmin Mariciuc s-a născut pe 24 mai 2000, în orașul Săveni, județul Botoșani. Este elev în clasa a VII-a la Grup Şcolar "Dr.Mihai Ciucă" din Săveni.

Cosmin cântă de când se știe, la serbările de la grădiniță, apoi la școală. Cu pași mici, muncă, seriozitate și bucurie, calități pe care Dumnezeu le-a împlinit cu talent, micul artist s-a impus pe scenele festivalurilor de folk, impresionând prin voce, melodicitate și o sensibilitate aparte, dar în același timp matur în interpretare, cu o capacitate componistică surprinzătoare și deopotrivă profesionistă.

În urmă cu doi ani a absolvit cursurile Şcolii Populare de Arte din Botoșani, secţia canto – muzică uşoară, la clasa prof. Cătălina Constantinovici.

Activează în cadrul Asociației culturale Vis de Artist, din Botoșani, și de anul trecut studiază chitara, cu Liviu Ciulei.

"Ne-am cunoscut în urmă cu cinci ani, când pășea timid, însoțit de tatăl său, în clasa de canto-muzică ușoară a Școlii Populare de Arte. Mi-a atras atenția imediat prin muzicalitatea sa", mărturisește despre Cosmin Mariciuc profesoara sa de canto, Cătălina Constantinovici.

Școala Populară de Arte a fost pentru Cosmin un laborator în care și-a perfecționat vocea, s-a acomodat cu scena, pentru ca apoi să pășească plin de încredere în luminile rampei pentru a strânge premii și ropote de aplauze.

Astfel, dacă în anul 2012 a fost distins cu Premiul I la Festivalul județean "Rază de soare" Botoșani, Premiul al II-lea la Festivalul internațional "Ofrandă sunetului" Iași, 2012, sau Premiul I la Expoziția internațională-concurs "Învingător prin artă!" Iași, 2012, anul 2013 a fost, de departe, deplina recunoaștere a valorii artistice a lui Cosmin. Juriul Festivalului național "Fălticeni Folk" din acest an i-a conferit Marele Premiu, iar la Festivalul de folk "Seri melancolice eminesciene", de la Botoșani, a primit Trofeul Festivalului.

"De doi ani face parte din echipa Vis de Artist, perioadă în care a avut în repertoriu piese folk și de muzică ușoară, pe care le-a interpretat solo sau în grup, alături de colegii lui", spune prof. Cătălina Constantinovici, care este și președintele Asociației cultural Vis de Artist.

Pe data de 1 octombrie, Cosmin va cânta la Muzeul Județean Botoșani, alături de Asociația culturală Vis de Artist, marcând astfel Ziua Internațională a Muzicii.

Cosmin Mariciuc nu este doar o voce în muzică. El reprezintă speranța în folkul românesc, este cel care însuflețește chitara și o face să vibreze, să transmită o stare de minunată trăire. O chitară cu suflet de copil...

(A consemnat Florentina Toniță)


PREMII obținute de Cosmin Mariciuc:
 
-Diploma "Serbarile copilariei" la "Galele copilariei" Botosani, 2013
-Certificat de apreciere pentru manifestarile organizate de Primaria Botosani de Ziua Internationala a Copilului, 2013
-Premiul I la Expozitia internationala-concurs "Invingator prin arta!" Iasi, 2012
-Premiul II la Festivalul international "Ofranda sunetului", Iasi, 2012
-Premiul I la Festivalul judetean "Raza de soare" Botosani, martie, 2012
-Menţiune la Festivalul internaţional "Ghiocelul de argint"- Bârlad, martie 2011
-Diplomă de participare la Festivalul naţional "Ghiocelul de argint"- Bârlad, martie 2009
-Premiul al III-lea la Festivalul judeţean "Tinere speranţe"- Botoşani, aprilie 2009
-Diplomă specială la Manifestarea culturala "Comunică prin artă"- Botoşani, iunie 2009



Apariţii TV şi radio:

TVR Iași – "Bună dimineața, Moldova" 2013
TeleM - "Taverna" - ianuarie 2012
TVR Iaşi – "Ţara lui Piticot" – mai 2011
TeleM – "De la lume adunate" – aprilie 2011
TVR Iaşi – "Împreună lângă brad" – decembrie 2010
Radio Christal – decembrie 2010
TV Favorit – "Ora veseliei" – noiembrie 2010





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
45

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
271

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
168

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...