De Ziua României: Alexandra și-a donat părul pentru copiii bolnavi de cancer! FOTO

De Ziua României: Alexandra și-a donat părul pentru copiii bolnavi de cancer! FOTO

Se spune că doar cei care trăiesc suferința înțeleg cu adevărat durerea aproapelui! Alexandra are 13 ani și a trăit, fără să exagerăm vreo câtime, cât noi toți la un loc. Este diagnosticată cu boli la a căror auzire ni se strânge inima: paralizie cerebrală infantilă, diplegie spastică şi tetrapareză spastică (Boala Little). Și totuși, Alexandra este o minune! Din căruțul ei cu rotile, Alexandra este dovada clară că există oameni meninți să ne învețe bucuria, să ne predea optimismul și încrederea. Alexandra este copilul cu cel mai frumos zâmbet, este fetița cu cele mai speciale mâini-dătătoare-de-mângâiere.

În urmă cu trei ani, copila pe atunci în vârstă de 10 ani făcea un gest impresionant: și-a tăiat codițele pentru ca un copil bolnav de cancer să se bucure de o perucă. Să uite, astfel, de cumplita suferință.

De atunci, vreme de trei ani de zile, părul Alexandrei a pornit parcă pe un nou drum, într-o nouă călătorie, spre un alt copil suferind.

Pe 1 Decembrie 2018, de Ziua Națională a României, fetița cu chip de înger a făcut un nou dar: codița ei împletită, strălucitoare ca spicele în soarele verii, va pleca într-o altă călătorie, către un alt copil.

"De Ziua Națională a României suntem alături de copiii bolnavi de cancer! Pentru a doua oară, Alexandra își doneaza părul pentru o cauză nobilă! Un suflet inocent se va bucura de o perucă făcută din părul unei fetițe speciale. Un zâmbet din suflet pentru copiii suferinzi!", spune mama Alexandrei. 

Luni, codita va pleca spre Fundația Renașterea.

Alexandra nu se lasă învinsă şi, privind-o, învăţăm noi înşine că vieţuirea înseamnă mai mult decât hrană, acumulare de bunuri, luptă pentru salarii şi funcţii. Vieţuirea înseamnă să trăim prin aproapele nostru şi să îi uşurăm neputinţele. Chiar şi aşa, donând o codiţă!

Citeste povestea Alexandrei aici: ALEXANDRA - Fetiţa lui Dumnezeu! 

La mulți ani, Alexandra! La mulți ani, România! 
Ne înclinăm în fața bunătății tale!
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Pentru a înţelege viaţa şi a lupta pentru ea cât este vie. Ziua copilului bolnav de cancer

Vineri, 15 Februarie 2019
449

În fiecare an, la data de 15 februarie este marcată Ziua internaţională a copilului bolnav de cancer. Marcarea Zilei internaţionale a copilului bolnav de cancer are la bază convingerea fermă a...

Memoria zilei: Gheorghe Chipail, botoșăneanul care a realizat prima operație pe cord din România!

Vineri, 15 Februarie 2019
7742

Gheorghe Chipail s-a născut pe 15 februarie 1905, în satul Cucuteni, comuna Durnești, județul Botoșani, tatăl său fiind preotul satului, și a murit pe 2 august 1997, la Iași. A fost un m...

Memoria zilei: Dorin Glăvan, "dușmanul poporului". La 16 ani, condamnat la moarte de comuniști!

Joi, 14 Februarie 2019
1279

Dorin Glavan s-a nascut pe 14 februarie 1942, la Botosani. A fost un reputat teatrolog, activand zeci de ani ca secretar literar al Teatrului Mihai Eminescu Botosani si, in ultimii ani ai vietii, cons...