De Ziua României: Alexandra și-a donat părul pentru copiii bolnavi de cancer! FOTO

De Ziua României: Alexandra și-a donat părul pentru copiii bolnavi de cancer! FOTO

Se spune că doar cei care trăiesc suferința înțeleg cu adevărat durerea aproapelui! Alexandra are 13 ani și a trăit, fără să exagerăm vreo câtime, cât noi toți la un loc. Este diagnosticată cu boli la a căror auzire ni se strânge inima: paralizie cerebrală infantilă, diplegie spastică şi tetrapareză spastică (Boala Little). Și totuși, Alexandra este o minune! Din căruțul ei cu rotile, Alexandra este dovada clară că există oameni meninți să ne învețe bucuria, să ne predea optimismul și încrederea. Alexandra este copilul cu cel mai frumos zâmbet, este fetița cu cele mai speciale mâini-dătătoare-de-mângâiere.

În urmă cu trei ani, copila pe atunci în vârstă de 10 ani făcea un gest impresionant: și-a tăiat codițele pentru ca un copil bolnav de cancer să se bucure de o perucă. Să uite, astfel, de cumplita suferință.

De atunci, vreme de trei ani de zile, părul Alexandrei a pornit parcă pe un nou drum, într-o nouă călătorie, spre un alt copil suferind.

Pe 1 Decembrie 2018, de Ziua Națională a României, fetița cu chip de înger a făcut un nou dar: codița ei împletită, strălucitoare ca spicele în soarele verii, va pleca într-o altă călătorie, către un alt copil.

"De Ziua Națională a României suntem alături de copiii bolnavi de cancer! Pentru a doua oară, Alexandra își doneaza părul pentru o cauză nobilă! Un suflet inocent se va bucura de o perucă făcută din părul unei fetițe speciale. Un zâmbet din suflet pentru copiii suferinzi!", spune mama Alexandrei. 

Luni, codita va pleca spre Fundația Renașterea.

Alexandra nu se lasă învinsă şi, privind-o, învăţăm noi înşine că vieţuirea înseamnă mai mult decât hrană, acumulare de bunuri, luptă pentru salarii şi funcţii. Vieţuirea înseamnă să trăim prin aproapele nostru şi să îi uşurăm neputinţele. Chiar şi aşa, donând o codiţă!

Citeste povestea Alexandrei aici: ALEXANDRA - Fetiţa lui Dumnezeu! 

La mulți ani, Alexandra! La mulți ani, România! 
Ne înclinăm în fața bunătății tale!




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
2269

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
745

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1217

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...