De Ziua României: Alexandra și-a donat părul pentru copiii bolnavi de cancer! FOTO

De Ziua României: Alexandra și-a donat părul pentru copiii bolnavi de cancer! FOTO

Se spune că doar cei care trăiesc suferința înțeleg cu adevărat durerea aproapelui! Alexandra are 13 ani și a trăit, fără să exagerăm vreo câtime, cât noi toți la un loc. Este diagnosticată cu boli la a căror auzire ni se strânge inima: paralizie cerebrală infantilă, diplegie spastică şi tetrapareză spastică (Boala Little). Și totuși, Alexandra este o minune! Din căruțul ei cu rotile, Alexandra este dovada clară că există oameni meninți să ne învețe bucuria, să ne predea optimismul și încrederea. Alexandra este copilul cu cel mai frumos zâmbet, este fetița cu cele mai speciale mâini-dătătoare-de-mângâiere.

În urmă cu trei ani, copila pe atunci în vârstă de 10 ani făcea un gest impresionant: și-a tăiat codițele pentru ca un copil bolnav de cancer să se bucure de o perucă. Să uite, astfel, de cumplita suferință.

De atunci, vreme de trei ani de zile, părul Alexandrei a pornit parcă pe un nou drum, într-o nouă călătorie, spre un alt copil suferind.

Pe 1 Decembrie 2018, de Ziua Națională a României, fetița cu chip de înger a făcut un nou dar: codița ei împletită, strălucitoare ca spicele în soarele verii, va pleca într-o altă călătorie, către un alt copil.

"De Ziua Națională a României suntem alături de copiii bolnavi de cancer! Pentru a doua oară, Alexandra își doneaza părul pentru o cauză nobilă! Un suflet inocent se va bucura de o perucă făcută din părul unei fetițe speciale. Un zâmbet din suflet pentru copiii suferinzi!", spune mama Alexandrei. 

Luni, codita va pleca spre Fundația Renașterea.

Alexandra nu se lasă învinsă şi, privind-o, învăţăm noi înşine că vieţuirea înseamnă mai mult decât hrană, acumulare de bunuri, luptă pentru salarii şi funcţii. Vieţuirea înseamnă să trăim prin aproapele nostru şi să îi uşurăm neputinţele. Chiar şi aşa, donând o codiţă!

Citeste povestea Alexandrei aici: ALEXANDRA - Fetiţa lui Dumnezeu! 

La mulți ani, Alexandra! La mulți ani, România! 
Ne înclinăm în fața bunătății tale!
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

La mulți ani! LUCREŢIA ANDRONIC - 90

Miercuri, 24 Aprilie 2019
263

"Colega noastră Lucreția Andronic împlinește frumoasa vârstă de 90 de ani. În 1987 ne-a oferit Ușa dintre cuvinte, în 1988 a continuat cu Târgul cu vise, doi an...

ADA LUPU și povestea păsării fără cuib

Duminică, 21 Aprilie 2019
607

Încă din adolescență, Ada Lupu părea a fi inefabilul prin definție. O ființă aproape de imponderabilitate, un spirit jucăuș pe care uneori îl găsești în mirificul art...

Ziua în care orașul a înflorit: "De noi depinde frumusețea Pământului. Dacă vrem Raiul pe Pământ, noi îl facem!" FOTO VIDEO

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
2319

Flori de toate culorile. Copii de toate vârstele: la sânul mamelor, în căruț, pe trotinete, pe biciclete. Părinți și bunici. Preoți, pompieri, militari, jandarmi. O împre...