Sănătate

Doi botoșăneni în cursa pentru conducerea celui mai mare spital din Moldova

Miercuri, 2 August 2023 1050

La mai puţin de o lună de când un medic a fost eliberat din funcţie, iar în locul său a fost numit ca interimar un economist, postul de manager este scos la concurs. 

Povestea unui botoșănean care a murit după o operaţie complicată şi infecţie cu cinci bacterii din spital

Miercuri, 2 August 2023 2788

Luni de zile, un bărbat a fost plimbat între spitale, de la Botoșani la Iași și înapoi. Operat de cinci ori, a murit după patru luni de chin, în sângele său fiind găsite...

Servicii stomatologice gratuite: Decontate de CNAS, inclusiv pentru cei neasiguraţi

Marţi, 1 August 2023 1243

Mai multe tratamente stomatologice sunt decontate de Casa Națională de Asigurări (CNAS), potrivit măsurilor care au intrat în vigoare de la 1 iulie 2023.

Răsturnare de situație: Medicul botoșănean demis revine la conducerea spitalului!

Marţi, 1 August 2023 1752

La o lună după ce era demis de ministrul Sănătății, medicul botoșănean se întoarce în echipa de conducere a spitalului.

Schimbările bruște de temperatură afectează organismul. Medic botoșănean: „E important să avem inteligența să trăim într-o stare de confort termic”

Luni, 31 Iulie 2023 359

Vremea din ultimele zile a oscilat de la temperaturi foarte ridicate la temperaturi destul de scăzute pentru final de luna iulie, diferența fiind de aproximativ 14 grade de la o zi la alta. Aceste s...

Acești botoșăneni vor primi salarii mai mari de la 1 august: 500 de lei în plus lunar

Duminică, 30 Iulie 2023 1063

Vești bune pentru acești salariați care, începând cu 1 august, vor primi mai mulți bani la salariu.

Medic de gardă, către o tânără care a ajuns la spital de urgență: ”Să vă trimit la Botoșani cu ambulanță și poliție? Dacă te doare du-te și te plimbă!”

Sâmbătă, 29 Iulie 2023 5161

Pățania tinerei care a ajuns la spital a stârnit indignarea multor cetățeni care spun că s-au confruntat la rândul lor cu astfel de situații.

Andreea și Carmen au murit răpuse de aceeași boală, medicii sunt îngrijorați că tot mai mulți tineri pierd lupta cu această maladie

Vineri, 28 Iulie 2023 2799

Primele semne au apărut după finalul pandemiei. Pacientul sesizează că nu mai are putere, este obosit și nu mai poate face efort.

Șicanat și supus presiunilor managerilor, un medic din Botoșani a răbufnit: ”Ne dorim să vindecăm, să salvăm vieți, să facem bine!”

Joi, 27 Iulie 2023 3818

Salvează zilnic vieți, luptându-se cu secundele atunci când trebuie să smulgă un pacient din ghearele morții. Cu toate acestea, trebuie să suporte continuu șicanările și controale...

Femeile din satele Botoșaniului, între sărăcie și lipsa educației sanitare: ”Uneori este o jenă indusă, ne impunem nişte bariere”

Joi, 27 Iulie 2023 424

Lipsa controalelor de specialitate poate avea consecințe grave: de la nașteri premature, la pierderi de sarcină sau îmbolnăvire.

Părinții unui copil din Botoșani, impresionați de o asistentă medicală din spital: ”Un om printre oameni!”

Miercuri, 26 Iulie 2023 21579

Necazul unor părinți din Botoșani, care au ajuns la spital cu copilul lor bolnav, a fost mângâiat de gestul unei asistente.

Botoșăneni diagnosticați cu enteroviroze. Medicii ne avertizează să avem grijă la alimentație și igienă

Miercuri, 26 Iulie 2023 479

Enterovirozele sunt cazuri de infecții rare, dar care apar adesea în sezonul cald. Acestea sunt monitorizate săptămânal de către specialiștii din cadrul DSP Botoșani, pentru a p...