Doi botoșăneni în cursa pentru conducerea celui mai mare spital din Moldova

La mai puţin de o lună de când un medic a fost eliberat din funcţie, iar în locul său a fost numit ca interimar un economist, postul de manager este scos la concurs. 

Doi botoșăneni în cursa pentru conducerea celui mai mare spital din Moldova

Interesant este că ambii, și medicul și economistul, sunt botoșăneni. Este vorba despre medicul Dan Timofte, fostul manager, și economistul Corneliu Mihai, actualul interimar la conducerea Spitalului de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iași.

Deşi graba poate fi interpretată ca o dorinţă a ec.Corneliu Mihai de a-şi asigura prin concurs poziţia de manager plin, nu doar interimar, sursele Ziarul de Iași indică faptul că, de fapt, la concurs vrea să se înscrie fostul manager.

Mai exact, medicul Dan Timofte ar dori, deşi doar ce a fost dat afară de minister, să se întoarcă la conducerea Spitalului de Urgenţe „Sf. Spiridon”, candidând la concursul la care trebuie să îşi depună dosarul până la finalul lunii august. De altfel, interesant este că dr. Timofte a fost numit recent director medical la „Sf. Spiridon”, vinerea trecută, tot cu avizul Ministerului Sănătăţii, minister care tocmai îl demisese cu mai puţin de o lună în urmă.

Doar că lucrurile nu vor fi simple, existând cel puţin două persoane care ar putea să candideze alături de dr. Timofte. Una dintre acestea este un alt medic de notorietate din interiorul unităţii medicale, conform sursei citate, în timp ce al treilea candidat ar urma să fie chiar actualul manager interimar venit în Iași din Botoşani, ec. Corneliu Mihai.

Astfel că cei doi botoșăneni ar putea ajunge contracandidaţi pentru aceeaşi poziţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
191

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
397

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
113

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...