Șicanat și supus presiunilor managerilor, un medic din Botoșani a răbufnit: ”Ne dorim să vindecăm, să salvăm vieți, să facem bine!”

Salvează zilnic vieți, luptându-se cu secundele atunci când trebuie să smulgă un pacient din ghearele morții. Cu toate acestea, trebuie să suporte continuu șicanările și controalele drastice din partea conducerii.

Șicanat și supus presiunilor managerilor, un medic din Botoșani a răbufnit: ”Ne dorim să vindecăm, să salvăm vieți, să facem bine!”

Paul Turcoman și Laurian Blaga sunt medici și activează în cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Primul este născut în Botoșani.

Reamintim că cei doi medici nu au fost lăsați să intre în sala de intervenții cardiologie mai bine de două luni, în urma unui conflict cu managerul Spitalului Județean Suceava, dar și cu un alt coleg, neținându-se cont atunci de interesele pacienților, ci de lupta de orgolii, după cum relata presa suceveană, în urma unor dezvăluiri ale celor doi medici. Mai mult, aceștia s-au trezit cu ușa cabinetului spartă cu ranga și cu obiecte personale lipsă (printre acestea parafele).

Între timp, medicii au intrat din nou în sala de operație, însă se pare să șicanările continuă, astfel că cei doi au ieșit din nou cu acuații publice.

”Întrucât șicanările continuă într-un mod mai birocratic pentru a masca intențiile reale ce sunt în defavoarea noastră, am lăsat la o parte orice neînțelegere și ne-am făcut datoria efectuând 165 de pacienți cronici și 83 de pacienți acuți din luna mai și până în prezent, muncă considerată prea puțină de către conducere întrucât începând de astăzi ne este monitorizată activitatea timp de două săptămâni pentru a înțelege ce înseamnă cardiologia intervențională”, spun medicii cardiologi.

Mai mult, aceștia acuză faptul că sunt supuși presiunilor și ”controlului managerial”, în condițiile în care în trecut nu au existat asemenea practici, în ciuda faptului că ”fostul coleg” activa în spital doar o oră sau două, fiind însă plătit cu sume uriașe.



”Ironic este faptul că domnul manager, cardiolog de meserie, ar trebui să aibă habar despre ce se întâmplă aici, cel puțin teoretic. Era interesant ca aceeași măsură să se fi luat și când fostul coleg venea 1-2 ore zilnic la spital, fiind plătit cu aproximativ 50.000 euro în 6 luni. Desigur se puteau efectua mai mulți pacienți dacă am fi avut materialele necesare în timp util, dar același manager a numit un șef de compartiment o persoană ce nu are competență în acest domeniu. Practic, lucrurile nu au cum să meargă bine. Dar după evenimentele petrecute, nu ne mai miră nimic”, spun cei doi medici.

Medicii spun că nu vor decât să fie lăsați să lucreze, adică să facă ceea ce știu ei mai bine: să salveze vieți.

”Alegem această variantă de exprimare întrucât celelalte au rămas fără răspuns. Ne dorim să lucrăm, să vindecăm, să salvăm vieți, să facem bine! E tot ceea ce ne dorim!”, este mesajul de final al celor doi.

Medicul Paul Turcoman s-a născut în Botoșani, unde a urmat cursurile Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, studiind apoi Cardiologia Intervențională la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
205

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
446

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
130

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...