Generozitate de breaslă: Medic "sancţionat" cu avertisment după un scandal în Urgenţe!
BOTOSANI

Un scandal izbucnit în urmă cu mai multe luni la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Județean Mavromati s-a stins ca şi cum nici nu ar fi fost. Acuzat de o atitudine golănească, un medic urgentist a scăpat doar cu avertisment.

Generozitate de breaslă: Medic "sancţionat" cu avertisment după un scandal în Urgenţe!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În vara trecută, o botoşăneancă aflată în stare suficient de gravă încât să aibă nevoie de ajutorul medicilor ajunge de nevoie la Unitatea de Primire a Urgenţelor. A fost preluată de medicul Daniela Babei, care, potrivit declaraţiilor pacientei, era mai mult interesată de cu totul altfel aspecte, mai puţin de starea de sănătate a femeii.

Pacienta s-a declarat şocată de atitudinea medicului şi s-a adresat cu plângere la Comisia de Disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.

"În urma reclamației unui pacient prin care acuza comportamentul neadecvat al doamnei doctor Babei, comisia a finalizat cazul sancționând-o pe doamna doctor cu avertisment scris. Nu am detalii despre ceea ce s-a întâmplat la comisia de anchetă", spune medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

Curioasă este însă desfăşurarea evenimentelor. Deşi pacienta urma să fie chemată la comisia de disciplină pentru a fi audiată, chiar confruntată cu medicul urgentist, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, nici nu i s-a adus la cunoştinţă sancţiunea aplicată medicului, nici ce alte demersuri ar putea face în continuare, în cazul în care s-ar considera nemulţumită de modul cum s-au desfăşurat lucrurile.

Mai trebuie spus că în contextul lipsei de medici cu care se confruntă Secţia Exterioară Săveni a Spitalului Judeţean, Daniela Babei a fost detaşată acolo timp de 60 de zile, însă imediat după decizia conducerii unităţii sanitare, a intrat în concediu medical.

Despre scandalul din vară, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Medic urgentist acuzat de atitudine "golănească"!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
498

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...