Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Marcel Ciolacu a declarat la Timișoara că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău.

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei îi cere demisia premierului.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Marcel Ciolacu a spus că „înainte de orice sunt român. Îmi iubesc țara și cred în Dumnezeu. Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine sa jignesc pe cineva“.

Premierul României este de părere că gluma pe care a făcut-o a fost speculată politic.

Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit. Respectul pentru Moldova se vede în proiectele mari de infrastructură pe care le facem aici în ultimii ani, tocmai pentru a recupera decalajale față de celelalte regiuni ale țării. Jignirea adevărată este când propui candidați precum un hoț de tablă și un primar penal dintr-un grup infracțional organizat și te aștepți ca oamenii să îi voteze.

Ps: mereu am simțit multă căldură atunci când am fost în Moldova. Și voi reveni de fiecare dată cu același respect și prețuire“, a scris premierul pe pagina de socializare, potrivit Adevărul.

Marcel Ciolacu a declarat la Timișoara că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău.

„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți! Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu dl Grindeanu și restul colegilor din guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a fost glumă încercată de Marcel Ciolacu ca răspuns la întrebarea pusă de un jurnalist.

Declarația premierului Marcel Ciolacu făcută în „spirit de glumă“ joi, 25 aprilie 2024, la Timișoara, a venit ca răspuns la o întrebare a presei despre regionalizare, proiect vechi vânturat de-a lungul timpului, de diferite guverne.

Gafa lui Ciolacu a stârnit imediat reacții din partea colegilor de partid, Alfred Simonis (TM) și Marian Neacșu (IL) - secretar general al Guvernului. Aflați în spatele premierului, cei doi și-au întors privirea unul către celălalt, uluiți, fixându-se cu subînțeles, apoi fiecare și-a mușcat buzele.

Marcel Ciolacu și-a jignit astfel colegii de partid din zona Moldovei - inclusiv pe Gabriela Firea, originară din Bacău.

Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei îi cere demisia premierului

Gluma sa a fost taxată și de Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, ai cărei reprezentanți cer demisia premierului „pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor“.

Din punctul lor de vedere, „«Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți» este o afirmație foarte gravă care îl descalifică pe domnul Ciolacu ca prim-ministru, obligat prin natura funcției pe care o ocupă ca, dincolo de decență, să fie lipsit de părtinire și să trateze fiecare regiune și pe locuitorii acestora în mod egal, cel puțin la nivelul declarațiilor.

Cu asemenea atitudine, cu asemenea afirmații iresponsabile cu trimitere la cetățenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa funcția de prim-ministru al României. Prezența domnului Ciolacu în fruntea Guvernului este o jignire la adresa acestei țări!“

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
29

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...

Bărbat dat afară din locuință după ce și-a agresat concubina în a doua zi de Paște!

astăzi, 14:40
95

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vârfu C...

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
256

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...