UPU Botoșani, verificat de inspectorii lui Arafat!

UPU Botoșani, verificat de inspectorii lui Arafat!

Fișe medicale, administrarea medicamentelor cu regim special, fișele unor medici-pacienți, concedii medicale ale cadrelor medicale! Toate acestea au fost, miercuri, vizate în cadrul unui control fulger la UPU.

Un control inopinat realizat de inspectorii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, structură coordonată de medicul Raed Arafat, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati, a avut loc miercuri, controlul având în vedere și Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, inspectorii DSU verificând ambulanțele și stocurile de medicamente.

Ultimul control al DSU la UPU Botoșani a avut loc în urmă cu un an, astfel că inspectorii au verificat acum și aplicarea recomandărilor de anul trecut.

În luna iunie a anului 2017, inspectorii DSU au constatat că pentru o parte dintre pacienţii care ajung la Unitatea de Primire Urgenţe nu se întocmesc fişele de prezentare ori acestea sunt întocmite parţial atunci când sunt introduşi în camera de gardă. "Au fost identificate fişe de prezentare fără număr de înregistrare, fişe care prezintă parafa a doi medici care desfăşurau simultan activitatea în UPU, nu este specificat modul de prezentare al pacienţilor, nu sunt completate aspecte specifice triajului sau sunt specificate doar câteva, iar la rubricile specifice tratamentului administrat nu sunt specificate orele când s-a administrat tratamentul în Urgenţe", se arăta în raportul de control al inspectorilor DSU, din 2017.

Erau constatate atunci deficienţe în ceea ce priveşte stocul de medicamente, fiind diferenţe între numărul raportat şi cel existent la unele medicamente. Mai mult, Inspectorii au avut surpriza să constate la acea vreme, verificând documentele, că un medic era în acelaşi timp şi pacient. 

În 2017, controlul inspectorilor coordonaţi de Raed Arafat a venit după o reclamaţie ce a fost depusă de un medic din cadrul UPU la adresa conducerii unităţii spitaliceşti, a şefului direct, dar şi a mai multor cadre medicale din această structură. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
59

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
153

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
83

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...