Orașul Botoșani, ediția specială a știrilor de la ora 5!

Ceea ce nu ne trece niciodată prin minte este că într-o zi ni s-ar putea întâmpla nouă. Sau mamelor noastre. Sau bietelor noastre bunici care au dus războiul, foametea, comunismul, umilința. Dar, bietele, vor fi doborâte de bâta unui tâlhar fără suflet, în scara de bloc din mijlocul unui oraș civilizat.

Orașul Botoșani, ediția specială a știrilor de la ora 5!

Ceea ce se întâmplă la Botoșani, zilele acestea, depășește peste măsură granițele monstruozității umane. Femei bătute cu bestialitate. Întâi una, apoi încă și încă una. Cinci femei atacate de bande de tâlhari. Nu în vreme de război, nu la timpuri crunte de foamete sau sărăcie, acea sărăcie care te împinge să fierbi tălpile de la ghete și să le înmoi apoi în saliva pofticioasă.

Nu suntem nici într-un cătun al nimănui, nici în pustiurile înghețate. Dar suntem, iată, în jungla civilizației, cea în care omul atacă pe om, cea în care câinii se furișează pe sub garduri pentru a nu fi schingiuiți, cea în care mamele sunt desfigurate pentru o mână de arginți.

Trăim în țara în care, după ce ne-am trezit în Parlament cu tot felul de specimene care mai de care mai gonflate, iubita unui actual deputat mare susținător al drepturilor minorităților cheamă la solidaritate… decoltată. Toate femeile să își facă selfie cu decolteul cât mai provocator, pentru a neutraliza, chipurile, discriminarea la care este supusă proaspăta parlamentară (detalii aici) Acum ce ar trebui să facem, doamnă-iubită-de-remus-cernea? Aceste femei simple nu au vrut în Parlament, nu au cerut voturi, nu au râvnit la bunul nimănui. Ce facem cu ele? Ce fel de solidaritate și cu cine? 

Aceste femei simple, care duminică au votat în speranța că ziua de mâine le va aduce liniște, siguranță publică, o societate normală. Aceste femei simple și-au achitat taxele, impozitele, au respectat legea pentru că au crezut în ea.

Cu toate acestea, atunci când au fost atacate, nimeni nu le-a sărit în ajutor. Pentru că patrulele de siguranță publică nu acoperă toate zonele din oraș, pentru că supravegherea video nu funcționează decât în anumite puncte din municipiu, pentru că tâlharii și-au pregătit minuțios loviturile. Cruzimea cu care și-au lovit victimele (erau femei, deci pentru o haită de tineri o geantă sau o bijuterie smulsă ar fi fost o nimica toată, pe lângă groaza simțită de bietele femei) este de neimaginat!

Cu toate acestea, au lovit cu nemilă, au lăsat până și o bătrână de 80 de ani într-o baltă de sânge. Nu în pustiu, nu într-o clădire părăsită, nu în vreo pădure.

Ci într-o scară de bloc, în mijlocul unui oraș.

Disperat, fiul uneia dintre femeile bătute oferă recompensă pentru orice informație care are legătură cu bestiile care au îngrozit orașul.

Am fi vrut, mai mult ca niciodată, ca mesajele de joi seara să nu vină doar de la Poliție și să nu se limiteze doar la atenționarea de a se evita deplasarea după lăsarea serii, în special în locurile izolate. Am fi vrut ca aleșii cetățenilor să transmită un semn că nu suntem ai nimănui, că încă trăim în civilizație, că orașul e sigur. Da, domnilor, acestea sunt momentele cheie în care vă dovediți solidaritatea și umanitatea.

Orașul Botoșani a devenit o ediție specială a știrilor de la ora 5. Știrea care se difuzează pe repeat, cu o singură imagine: cea a unei femei desfigurate, fotografia prin care un fiu disperat cere ajutor.

Fiecare dintre noi am putea distribui mâine o astfel de fotografie!

Dar la fel de adevărat este că monștrii care ne schingiuiesc mamele sunt produsul societății noastre, rezultatul politicilor găunoase din ultimii 25 de ani. E de ajuns să dăm o raită prin ziare și prin programele TV, la orice oră din zi și din noapte, și ne vom îngrozi de cele ce ni se arată.

O cultură a mostruozității sub toate formele ei. Și ceea ce nu ne trece niciodată prin minte este că într-o zi ni s-ar putea întâmpla nouă. Sau mamelor noastre. Sau bietelor noastre bunici care au dus războiul, foametea, comunismul, umilința. Prin toate au răzbit dar, bietele, vor fi doborâte de bâta unui tâlhar fără suflet, în scara de bloc din mijlocul unui oraș civilizat.


Citeste ALERTĂ MAXIMĂ în municipiul Botoșani! Cinci femei au fost bătute și jefuite, după lăsarea întunericului! Una dintre ele a fost trimisă la Iași!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Sfinții Botoșanilor: Pe 22 septembrie se năștea, la Vorniceni, călugărul în fața căruia mai târziu a îngenuncheat Prințul Charles al Marii Britanii!

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
518

Parintele Dionisie Ignat s-a nascut in 22 septembrie 1909, in comuna Vorniceni din judetul Botosani, intr-o familie de tarani cu opt copii. La botez a primit numele Dumitru, fiind mezinul familiei. Ta...

O poveste dintr-o zi de iunie, pe Sărărie. "M-aș bucura să știu că în Botoșani se mai vorbește despre Mihai Ursachi!"

Miercuri, 19 Septembrie 2018
773

Iași, început de iunie 2017. Pe Sărărie, și cea mai ușoară pală de vânt răscolește un miros de tei care imediat învăluie strada. Poarta scârțâie scurt. Curg&ac...

IPS Teofan, îndemn către botoșăneni: "Să fim trăitori, mărturisitori și apărători ai tradițiilor noastre, în mod special cele legate de familie" - FOTO

Vineri, 14 Septembrie 2018
1802

Femei și bărbați, tineri și bătrâni, prunci și copii mișunând șotios sau poposind grav, cu o lumânare aprinsă, lângă mâna ocrotitoare a mamei. Flori de toamnă,...