STENOGRAME cu botoșănenii implicați în dosarul mitei de la UMF! Cei care ascultă telefoanele, luați la mișto în timpul interceptărilor!

STENOGRAME cu botoșănenii implicați în dosarul mitei de la UMF! Cei care ascultă telefoanele, luați la mișto în timpul interceptărilor!
Stenogramele unor convorbiri telefonice purtate între doi tineri botoșăneni despre care procurorii spun că ar fi intermediat presupusele şpăgi de la UMF arată că aceştia e posibil să fi ştiut că au telefoanele ascultate.
 

Vladimir Păun (din Dorohoi) şi Andrei Chebac (din Botoșani), ambii trimişi în judecată în dosarul „Şpagă pentru nota 5“, privind presupuse fapte de corupţie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iași, par a fi ştiut că au telefoanele interceptate de anchetatori.
 
În rechizitoriul prin care cei doi au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă este ataşată stenograma unei discuţii în care Păun îi ironizează pe „as­cultătorii“ săi.

„Bună seara ţie şi ascultătorilor noştri! Spune, ai vreo bombă de pus?“, e abordarea ironică în care Păun începe discuţia cu Andrei Chebac. Înainte de asta, cei doi au o conversaţie telefonică în care Păun se recomandă sarcastic că este angajat al DNA.
 
Potrivit Ziarul de Iași, Chebac este medic stomatolog şi a fost coleg de facultate cu fratele lui Vladimir Păun. Chebac l-ar fi sprijinit în demersul său infracţional pe Vladimir Păun, pentru ca acesta să ceară bani de la studenţi, în schimbul unor note de trecere.

„Ansamblul probator administrat în cauză reliefează indubitabil implicarea inculpatului Chebac Andrei în activitatea infracţională a inculpatului Păun Vladimir Ştefan, sprijinul moral acordat celui din urmă prin încurajarea în comiterea de acte de traficare a influenţei prin abordarea studenţilor interesaţi direct ori prin intermediarii «arabi» pentru «a face lovele»“, se arată în rechizitoriu.
 
Din interceptări rezultă şi că cei doi ar fi „lucrat“ şi împreună cu Mustafa Abdi, un alt intermediar despre care procurorii spun că ar fi avut influenţă asupra unor profesori şi care a fost deferit şi el justiţiei.

Şapte persoane au fost trimise în judecată în acest dosar, studenţi sau aşa-zişi „cărăuşi“ de bani de la UMF. Potrivit actelor din dosar, sumele vehiculate, de la 150 de euro la 450 de euro, s-ar fi oferit pentru note de trecere în sesiunea de restanţe din luna iulie.

Pe 31 iulie, dată la care, teoretic, la nivelul UMF nu se ştia că Parchetul investighează fapte de corupţie cu privire la sesiunea de restanţe, între Vladimir Păun şi Andrei Chebac are loc următorul dialog:

Andrei Chebac: Alo!
Vladimir Păun: „Bună seara ţie şi ascultătorilor noştri! Spune, ai vreo bombă de pus“?
A.C.: Stai, măi, du-te-n p*** mea! Uăi, dar te sun şi mă suni şi tu în acelaşi timp? Care e filmul?
V.P.: Nu, uăi, suna telefonul şi nu puteam să răspund, că eu mă chinui să tai un seif acuma şi...
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...