Botoșăneni inculpați pentru dare de mită, profesorul de la Medicină scos basma curată!

Botoșăneni inculpați pentru dare de mită, profesorul de la Medicină scos basma curată!
Soluţie-surpriză în dosarul "Şpagă pentru nota 5" de la UMF Iaşi, în care sunt implicați și botoșăneni! Procurorii au dispus clasarea acuzaţiilor de mită de care era suspectat conferenţiarul universitar Cristinel Stan, şef de departament la UMF Iaşi. În schimb, şapte persoane, patru dintre ele studenţi la UMF, au fost deferite justiţiei după ce ar fi oferit bani sau ar fi cerut bani pentru presupusele şpăgi ce ar fi trebuit să ajungă la cadrele universitare.

Potrivit Ziarul de Iași, în privinţa lui Stan, Parchetul a concluzionat că nu sunt probe suficiente care să înlăture prezumţia de nevinovăţie. Declaraţiile martorilor ar fi fost salvatoare pentru profesor, în final neconsemnându-se nicio probă directă că acesta ar fi pretins mita.
 
Şapte persoane au fost deferite jus­tiţiei, la finele săptămânii trecute, în dosarul privind presupusele mite cerute de cadre universitare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF). Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a trimis în judecată mai mulţi studenţi care s-ar fi arătat dispuşi să dea bani pentru note de trecere, precum şi trei presupuşi intermediari ai acestor şpăgi. Surpriză mare, însă: probele adunate de anchetatori nu au fost suficiente pentru ca vreun cadru universitar să fie pus sub acuzare în acest dosar.

Cel asupra căruia planau suspiciuni de mită, directorul de departament Cristinel Stan, - de altfel suspect în dosar -, a scăpat de acuzaţii după ce procurorul de caz, Cristina Luca, a concluzionat că nu sunt probe pentru o inculpare.

Lista celor trimişi în judecată

Potrivit surselor Ziarului de Iaşi, au fost trimişi în judecată Vladimir Păun (31 de ani, din Dorohoi) şi Mustafa Abdi, pentru trafic de influenţă, Andrei Chebac (din Botoșani), pentru complicitate la trafic de influenţă, dar şi studenţii Ştefan Rareş Ene, Petronela Ene, Gabriela Că­tă­noiu, Maria Carla Preda, toţi acuzaţi de „cumpărare de influenţă“.
 
Faptele celor şapte sunt strâns corelate între ele şi fac referire la presupuse oferiri de bani de către studenţi intermediarilor, în schimbul unor note de trecere la disciplina „Anatomie“, în sesiunea de restanţe din iulie. Sumele de bani vehiculate, între 150 şi 450 de euro, ar fi trebuit să ajungă, cel puţin din cunoştinţele unora dintre studenţi, la cadrele universitare, însă niciunul dintre studenţi nu a declarat că a oferit în mod direct cadrului universitar presupusele mite. Citeste integral in Ziarul de Iasi...
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...