Poliţist achitat de judecători, după o acuzaţie de luare de mită

Un poliţist a fost achitat de judecători, după ce a fost acuzat de luare de mită. Agentul era învinuit că a primit 100 de lei pentru a înlocui o amendă cu un avertisment. 

Poliţist achitat de judecători, după o acuzaţie de luare de mită

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 1 spre 2 octombrie 2015, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Petru R., agent în cadrul Secţiei Rurale nr 9 Vlăsineşti, ar fi primit 100 de lei de la Andrei-Gabriel I., pentru a nu-i aplica acestuia o amendă contravenţională, ci doar un avertisment.

Şoferul s-a autodenunţat semnând un acord de recunoaştere cu procurorii, iar poliţistul a fost trimis în judecată într-un alt dosar. Iniţial a fost achitat de judecătorii Tribunalului Botoşani şi ulterior instanţa superioară, Curtea de Apel Suceava, a menţinut decizia. 

"În temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin.1 lit. a Cod procedură penală, achită pe inculpatul R.P. pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 şi 7 lit. c din Legea nr. 78/2000. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului", se arată în decizia instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
117

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
120

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1019

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...