Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

Mai multe persoane au fost trimise în judecată pentru săvârșirea mai multor fapte de abuz în serviciu și fals.

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

 Alexandru Mustiata vine la DIICOT  Foto: Dezvăluirea.ro

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.

Un funcționar, martor în dosar, a declarat că un dezvoltator imobiliar a dat mită de 500.000 euro pentru ca Mihai Chirica, primarul Iașului, să-l numească pe botoșăneanul Alexadru Mustiață pe funcția de arhitect șef al orașului.

Potrivit Dezvăluirea, funcționarii primăriei au declarat că Mihai Chirica știa foarte bine că semnează niște autorizații ilegale. Primarul Mihai Chirica, arhitectul șef Alexandru Mustiață – dar și alte perspane din administrația ieșeană – au fost trimiși în judecată în urmă cu circa o săptâmână de DIICOT Iași pentru săvârșirea mai multor fapte de abuz în serviciu și fals, toate având legătură cu autorizarea și edificarea unor imobile din municipiul Iași.

În timpul urmăririi penale, Mihai Chirica a încercat să se apere susținând că avea un volum mare de muncă și de aceea a greșit, semnând unele ilegalități. Foștii săi colaboratori, funcționari din primărie, l-au contrazis însă. Aceștia au declarat că Mihai Chirica știa exact ce semnează.

Secretara municipiului Iași știa că la urbanism se săvârșesc unele ilegalități și de aceea refuza să semneze unele documentații cu probleme.

Potrivit sursei citate, cel care orchestra totul are arhitectul șef Alexandru Mustiață, mâna dreaptă a lui Chirica și despre care se spune că era ”omul dezvoltatorilor imobiliari”.

”Din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice rezultă că inculpatul Mustiață Alexandru Florin oferă consultanță anumitor dezvoltatori imobiliari din oraș, ba chiar se deplasează la fața locului pentru a se uita peste documentație ”să vedem cum o îmbrăcăm”. Martorul Ghergheșanu Gabriel a susținut că problemele din materia urbanismului se discutau de primar, viceprimar și arhitect șef, aceștia cunoscând absolut toate problemele din oraș. Tot acesta a mai relatat că a rămas surprins că un investitor i-a transmis despre un arhitect șef de la acea dată: ‘’Să nu se pună cu mine pentru că am dat 500.000 euro pentru ca el să fie arhitect șef!”. Din declarația lui Ghergheșanu Gabriel dată într-o altă cauză penală, folosită ca mijloc de probă și în prezenta cauză, rezultă că arhitectul șef la care a făcut referire este Mustiață Florin Alexandru”, se mai arată în rechizitoriu, potrivit sursei citate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
21

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
94

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
329

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...