Procuror botoșănean amenințat cu moartea: "Ţi-aş trage un glonț în cap"!

Procuror botoșănean amenințat cu moartea: "Ţi-aş trage un glonț în cap"!

Cazul unui bărbat în vârstă de 90 de ani, din județul Botoșani, care a ajuns să fie trimis în judecată pentru înșelăciune, a creat isterie în presa centrală, dar și în mediul virtual. Grav este, însă, faptul că s-a ajuns la amenințări cu moartea la adresa reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Vizat de aceste amenințări, în urma unor declarații făcute în presă, este procurorul Nicoleta Arpinte, care este și purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani. Într-un comentariu lăsat pe Internet, o persoană îi transmite "Dă-ți demisia din funcția asta de procuror, sinceră să fiu cu tine dacă te-aș vedea pe stradă ți-aș trage un glonț în cap", pe motiv că procurorii nu i-au anchetat pe politicienii corupți și au trimis în judecată un bătrân. 

În cursul zilei de miercuri, procurorul Nicoleta Arpinte a înaintat o plângere penală.

"În cursul zilei de astăzi, am sesizat instituția la care lucrez privind săvârșirea infracțiunii de ultraj judiciar, prevăzută de art. 279 al. 2 Cod penal, în urma amenințării cu moartea prin împușcare în cap, de către o persoană de sex feminin", a spus procurorul Nicoaleta Arpinte, care a mai precizat că va fi sesizat și CNA-ul vizavi de unele afirmații care s-au făcut la televiziuni centrale legate de acest caz.

Vasile Curecheriu, un veteran de război de 90 de ani din Botoșani, este acuzat că a produs CFR-ului o pagubă de zeci de mii de lei, folosindu-se de facilitățile de care beneficiază la călătoriile cu trenul.

Bătrânul lua biletele de călătorie destinate veteranilor de război sau rudelor de gradul I și circula cu acestea cu însoțitori. Racola persoanele din gări, propunându-le un preț mai mic decât cel al biletului. În cursul anului 2015, veteranul de război a efectuat peste 200 de curse pe ruta Botoșani-București și retur. 

Din 2011 și până în prezent, botoșăneanul a adunat 10 dosare penale, toate pentru aceeași faptă, respectiv înșelăciune. În ultimul dosar în care a fost trimis în judecată prejudiciul estimat este de circa 20.000 de lei, de-a lungul timpului acesta ajungând la aproape 100.000 de lei. A primit condamnări cu suspendare și a fost obligat la plata unor daune. Acum riscă o condamnare cu închisoare, pentru că faptele de care este acuzat s-au petrecut în termenul de încercare stabilit la o condamnare anterioară.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
12

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
266

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
232

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...