Patronul unei brutării din Botoşani, condamnat pentru evaziune fiscală!

Un om de afaceri ce administra o brutărie a fost condamnat, miercuri, de judecătorii Tribunalului Botoşani pentru evaziune fiscală. 

Patronul unei brutării din Botoşani, condamnat pentru evaziune fiscală!

Vasile A.,din comuna Coţuşca, a primit o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, i s-a interzis dreptul de a administra o societate comercială şi a fost obligat la executarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la primăria de domiciliu. 

Potrivit anchetatorilor, bărbatul nu a înregistrat în contabilitate 58 de facturi fiscale în valoare de peste 322.000 de lei. Pe de altă parte nu înregistra în totalitate nici veniturile onţinute din comercializarea pâinii, iar prejudiciul s-a ridicat la 101.698 de lei. 

Pe timpul anchetei inculpatul a plătit prejudiciul cauzat, iar procesul a avut doar trei termene de judecată.

"Pe durata termenului de supraveghere, pedeapsa accesorie aplicată inculpatului nu se execută, aceasta devenind executabilă doar în caz de revocare a suspendării sub supraveghere urmată de executarea pedepsei. În temeiul art. 93 pct. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Aparaschivei Vasile va respecta următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 Cod penal, impune inculpatului să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei"se arată în decizia judecătorilor. 

Sentinţa nu este însă definitivă putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Suceava. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
169

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
256

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
114

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...