Afacerist din judeţ, trimis în judecată pentru evaziune fiscală!

Administratorul unei societăţi din judeţul Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, după ce nu a înregistrat în contabilitate venituri de peste 200.000 de lei, timp de mai mulţi ani. 

Afacerist din judeţ, trimis în judecată pentru evaziune fiscală!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Fănică Mocanu, din comuna Mileanca, judeţul Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit procuorilor, “s-a reţinut că, în perioada ianuarie 2011 - decembrie 2013, în calitate de administrator al  S.C. MOCA PAN GRUP S.R.L., nu a înregistrat în evidenţa contabilă venituri realizate în cuantum de 231.896,94 lei, cauzând un prejudiciu bvenituriugetului de stat în valoare de 48.946,57 lei, reprezentând: 44.883,28 lei – TVA şi 4.063,29 lei – impozit pe venit”.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
265

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
445

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...