Afacerist din judeţ, trimis în judecată pentru evaziune fiscală!

Administratorul unei societăţi din judeţul Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, după ce nu a înregistrat în contabilitate venituri de peste 200.000 de lei, timp de mai mulţi ani. 

Afacerist din judeţ, trimis în judecată pentru evaziune fiscală!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Fănică Mocanu, din comuna Mileanca, judeţul Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit procuorilor, “s-a reţinut că, în perioada ianuarie 2011 - decembrie 2013, în calitate de administrator al  S.C. MOCA PAN GRUP S.R.L., nu a înregistrat în evidenţa contabilă venituri realizate în cuantum de 231.896,94 lei, cauzând un prejudiciu bvenituriugetului de stat în valoare de 48.946,57 lei, reprezentând: 44.883,28 lei – TVA şi 4.063,29 lei – impozit pe venit”.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elicopter SMURD chemat de la Târgu Mureș pentru o pacientă din Botoșani, aflată în stare gravă!

Vineri, 25 Mai 2018
917

Consecințele incendiului de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, din urmă cu câteva săptămâni, se simt mai ales în situații critice, așa cum s-a întâmplat zilele trecute. O feme...

În comă alcoolică, după banchetul de final de clasa a XII-a!

Vineri, 25 Mai 2018
5234

A băut și s-a distrat, numai că nu a știut când să se oprească. Și pentru că nu a fost de ajuns, dimineața a continuat petrecerea cu băutură cumpărată de la un nonstop. Cantitatea m...

VIDEO Singura medie de 10 din țară, la bacalaureatul olimpicilor, aparține botoșăneanului Ștefan Bălăucă! Un sfert dintre candidați nu au promovat!

Vineri, 25 Mai 2018
5804

Echivalarea probelor de bacalaureat cu rezultatele obținute la olimpiadele internaționale la disciplinele română, matematică și fizică, i-au adus lui Ștefan Bălăucă încă o ...