Angajați din învățământul botoșănean lăsați cu portofelele mai goale

Noua salarizare din sistemul bugetar a adus un val de nemulțumire în rândul anumitor categorii de personal din educația botoșăneană. Sindicaliștii amenință cu procese, dacă situația nu se va remedia.

Angajați din învățământul botoșănean lăsați cu portofelele mai goale

Angajații din sistemul de învățământ botoșănean, ale căror lefuri s-au diminuat odată cu aplicarea noilor prevederi privind salarizarea bugetarilor, speră ca în cel mai scurt timp să li se reîntregească drepturile, așa cum au avut anterior datei de 31 iulie 2016.

Iuliana Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar, susține că într-o ședință de Guvern de la începutul lunii decembrie a fost propusă o modificare a actului normativ, dar o decizie în acest sens va fi luată de noii guvernanți.

"S-a discutat proiectul de modificare a Hotărârii de Guvern privind salarizarea bugetarilor, partea privind învățământul. S-a introdus un articol nou ca personalul didactic auxiliar care a pierdut sporul de conducere, șef contabil, secretar șef, și a trecut pe funcție de execuție să beneficieze de aceleași drepturi salariale pe care le-a avut la 31 iulie 2016", a precizat liderul SIP Botoșani.

În unele cazuri, diminuarea salarială a fost chiar și de 500-700 de lei.

În cazul în care nu se va reveni la vechiul salariu, sindicaliștii din educație au pregătit documentația pentru a deschide acțiuni în instanță. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Au aruncat gunoi pe spaţii interzise dar au fost identificaţi după facturile găsite în sacii menajeri! FOTO

Joi, 17 August 2017
1900

În două zone din municipiul Botoşani, mai exact pe strada Săvenilor şi la ieşirea din municipiul Botoşani spre Răchiţi, în apropierea unui pod, au fost descoperiţi, miercuri, mai ...

Directorul Eltrans va fi şef într-o altă instituţie

Joi, 17 August 2017
778

Paul Şmit, directorul societăţii Eltrans, nu va mai conduce din luna septembrie societatea subordonată Consiliului Local Botoșani.Şmit a promovat, miercuri, concursul organizat de Consiliul ...

Controale în toate şcolile din judeţul Botoşani înainte de începerea anului şcolar

Miercuri, 16 August 2017
533

Mai multe comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică fa...