Angajați din învățământul botoșănean lăsați cu portofelele mai goale

Noua salarizare din sistemul bugetar a adus un val de nemulțumire în rândul anumitor categorii de personal din educația botoșăneană. Sindicaliștii amenință cu procese, dacă situația nu se va remedia.

Angajați din învățământul botoșănean lăsați cu portofelele mai goale

Angajații din sistemul de învățământ botoșănean, ale căror lefuri s-au diminuat odată cu aplicarea noilor prevederi privind salarizarea bugetarilor, speră ca în cel mai scurt timp să li se reîntregească drepturile, așa cum au avut anterior datei de 31 iulie 2016.

Iuliana Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar, susține că într-o ședință de Guvern de la începutul lunii decembrie a fost propusă o modificare a actului normativ, dar o decizie în acest sens va fi luată de noii guvernanți.

"S-a discutat proiectul de modificare a Hotărârii de Guvern privind salarizarea bugetarilor, partea privind învățământul. S-a introdus un articol nou ca personalul didactic auxiliar care a pierdut sporul de conducere, șef contabil, secretar șef, și a trecut pe funcție de execuție să beneficieze de aceleași drepturi salariale pe care le-a avut la 31 iulie 2016", a precizat liderul SIP Botoșani.

În unele cazuri, diminuarea salarială a fost chiar și de 500-700 de lei.

În cazul în care nu se va reveni la vechiul salariu, sindicaliștii din educație au pregătit documentația pentru a deschide acțiuni în instanță. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Bonusuri financiare pentru administratorii de la Nova Apaserv

astăzi, 11:04
179

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean din data de 25 ianuarie va fi şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean î...

Trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Botoşani vor fi preluate de Consiliul Judeţean

astăzi, 10:29
376

Trei dintre unităţile medico-sociale din judeţul Botoşani ar urma să treacă în subordinea şi finanţarea Consiliului Judeţean, în acest sens în şedinţa ordinară din data d...

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
245

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...