Angajați din învățământul botoșănean lăsați cu portofelele mai goale

Noua salarizare din sistemul bugetar a adus un val de nemulțumire în rândul anumitor categorii de personal din educația botoșăneană. Sindicaliștii amenință cu procese, dacă situația nu se va remedia.

Angajați din învățământul botoșănean lăsați cu portofelele mai goale

Angajații din sistemul de învățământ botoșănean, ale căror lefuri s-au diminuat odată cu aplicarea noilor prevederi privind salarizarea bugetarilor, speră ca în cel mai scurt timp să li se reîntregească drepturile, așa cum au avut anterior datei de 31 iulie 2016.

Iuliana Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar, susține că într-o ședință de Guvern de la începutul lunii decembrie a fost propusă o modificare a actului normativ, dar o decizie în acest sens va fi luată de noii guvernanți.

"S-a discutat proiectul de modificare a Hotărârii de Guvern privind salarizarea bugetarilor, partea privind învățământul. S-a introdus un articol nou ca personalul didactic auxiliar care a pierdut sporul de conducere, șef contabil, secretar șef, și a trecut pe funcție de execuție să beneficieze de aceleași drepturi salariale pe care le-a avut la 31 iulie 2016", a precizat liderul SIP Botoșani.

În unele cazuri, diminuarea salarială a fost chiar și de 500-700 de lei.

În cazul în care nu se va reveni la vechiul salariu, sindicaliștii din educație au pregătit documentația pentru a deschide acțiuni în instanță. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

Joi, 21 Septembrie 2017
629

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

Joi, 21 Septembrie 2017
577

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

Joi, 21 Septembrie 2017
693

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...