Profesor botoșănean, despre rezultatele la BAC-ul de toamnă: "Este un dezinteres total"

Profesor botoșănean, despre rezultatele la BAC-ul de toamnă: "Este un dezinteres total"

Dezinteresul pe care îl au față de învățat din ce în ce mai mulți elevi se reflectă în rezultatele pe care aceștia le obțin la examenele naționale, este de părere Iuliana Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani.

Nacu, care este și profesor la un liceu botoșănean, susține că a tras această concluzie chiar în urma discuțiilor purtate cu elevii, pentru unii dintre aceștia obținerea diplomei de Bacalaureat nereprezentând o prioritate, visul lor fiind acea de a pleca la muncă în străinătate.

La sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat doar 30,15% dintre elevii botoșăneni au obținute medii de trecere.

"Pregătirea individuală, timpul acordat pregătirii individuale de fiecare elev este zero sau minim. Am stat de vorbă cu mulți elevi: spun că se duc la muncă în afară și nu le trebuie Bacalaureat. Este acel vis de aur ca toată lumea să plece în afară. Este un cumul de cauze, și din punct de vedere al ambientului social, și de acasă. Sunt elevi care nu se pregătesc decât 5-10 minute înainte de oră. Au capacitate și reușesc să reziste, dar asta nu este valabil și pentru un examen. Efectiv nu se învață. Este un dezinteres total", a afirmat Iuliana Nacu. 

 

 

Spune-ne opinia ta