Noroc forțat la mai multe școli din județul Botoșani, pentru numirea directorilor

În cursul acestei săptămâni, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean va numi directorii la unitățile de învățământ unde posturile nu au fost ocupate prin concurs.

Noroc forțat la mai multe școli din județul Botoșani, pentru numirea directorilor

În unitățile de învățămănânt unde posturile de director sau director adjunct nu au fost ocupate în urma concursului organizat de curând de Ministerul Educației, Consiliile profesorale au trebuit să transmită la Inspectoratul Școlar o listă cu propuneri pentru numirea unor noi conduceri. Numai că, surpriză! La unele școli au fost propuși actualii directori, care însă fie nu au promovat concursul, fie nu s-au prezentat.

Metodologia nu permite însă ca funcțiile de conducere să fie ocupate în continuare de aceste persoane.

"S-a trimis o adresă prin care se cer până la trei propuneri din partea Consiliului profesoral pentru persoanele care îndeplinesc criteriile metodologice. Delegația se dă tot de la Inspectoratul Școlar. În foarte multe unități școlare tot actualii directori sunt propuși. Conform normelor metodologice, nu pot fi puse aceleași persoane, doar dacă se primește de la Minister o derogare", a declarat Iuliana Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani.

Și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean susțin că se va face o analiză a propunerilor transmise din unitățile de învățământ pentru posturile de director și director adjunct neocupate prin concurs, urmând să fie desemnate doar persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, conform metodologiei. 

La nivelul județului Botoșani au mai rămas 55 de posturi de director și director adjunct neocupate prin concurs. Acestea vor fi ocupate cu detașare până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anuui școlar.

 

 

Spune-ne opinia ta