Revista Hyperion prezintă "Literatura română dintre Prut şi Nistru, la un secol de la unirea din martie 1918", la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoşani!

Redacţia revistei "Hyperion" va fi prezentă în aceste zile, cu donaţii din acest număr, şi în celelalte colegii şi licee din Botoşani.

Revista Hyperion prezintă "Literatura română dintre Prut şi Nistru, la un secol de la unirea din martie 1918", la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoşani!

Redacţia revistei "Hyperion", editată de Fundaţia Culturală "Hyperion", sub egida Uniunii Scriitorilor din România, cu sprijinul financiar parţial al Consiliului Judeţean Botoşani, prin Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu", va prezenta în ziua de 27 martie, ora 11, în sala bibliotecii Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani, numerele 1-2-3/2018 ale revistei Hyperion, dedicate Centenarului Marii Unirii, cu tema "Literatura română dintre Prut şi Nistru, la un secol de la unirea din martie 1918".

Vor fi donate mai multe exemplare din revistă elevilor şi profesorilor participanţi, precum şi bibliotecii colegiului.

Vor fi prezenţi scriitorii Gellu Dorian, redactor şef al revistei, Nicolae Corlat, redactor şef-adjunct, şi Ştefan Dodiţă, preşedintele Fundaţiei Culturale "Nicoară" Botoşani.

Vor mai fi lansate regulamentele concursurilor de creaţie literară "Porni Luceafărul...", ediţia a XXXVII-a, şi "Nicoară", ediţia a XXII-a.

Redacţia revistei va fi prezentă în aceste zile, cu donaţii din acest număr, şi în celelalte colegii şi licee din Botoşani.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident de muncă la un atelier de prelucrare a lemnului

Vineri, 18 Ianuarie 2019
847

S-a întâmplat vineri dimineaţă, într-un atelier de prelucrare a lemnului, atunci când femeia, în vârstă de 40 de ani, din Corni, lucra la un abric. La un moment ...

Amenințare serioasă pentru toți iubitorii acestui joc. Specialiștii spun că este foarte periculos. Și în România numărul jucătorilor este în creștere

Vineri, 18 Ianuarie 2019
599

Jocul care dă dependență! Părinţii sunt disperaţi din cauza dependenţei copiilor, au ajuns chiar să ia măsuri extreme. Sute de minori au fost internaţi în clinici de reabilitare specializat...

Accident în Italia: Un român l-a omorât pe inginerul care a construit tunelul Mont Blanc - VIDEO

Vineri, 18 Ianuarie 2019
1030

Accident cumplit în Italia, la Cimina, produs de doi tineri români, în urma căruia a murit Giulio Cesare Meschini, inginerul de 91 de ani care a construit tunelul Mont Blanc, inform...