Revista Hyperion prezintă "Literatura română dintre Prut şi Nistru, la un secol de la unirea din martie 1918", la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoşani!

Redacţia revistei "Hyperion" va fi prezentă în aceste zile, cu donaţii din acest număr, şi în celelalte colegii şi licee din Botoşani.

Revista Hyperion prezintă "Literatura română dintre Prut şi Nistru, la un secol de la unirea din martie 1918", la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoşani!

Redacţia revistei "Hyperion", editată de Fundaţia Culturală "Hyperion", sub egida Uniunii Scriitorilor din România, cu sprijinul financiar parţial al Consiliului Judeţean Botoşani, prin Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu", va prezenta în ziua de 27 martie, ora 11, în sala bibliotecii Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani, numerele 1-2-3/2018 ale revistei Hyperion, dedicate Centenarului Marii Unirii, cu tema "Literatura română dintre Prut şi Nistru, la un secol de la unirea din martie 1918".

Vor fi donate mai multe exemplare din revistă elevilor şi profesorilor participanţi, precum şi bibliotecii colegiului.

Vor fi prezenţi scriitorii Gellu Dorian, redactor şef al revistei, Nicolae Corlat, redactor şef-adjunct, şi Ştefan Dodiţă, preşedintele Fundaţiei Culturale "Nicoară" Botoşani.

Vor mai fi lansate regulamentele concursurilor de creaţie literară "Porni Luceafărul...", ediţia a XXXVII-a, şi "Nicoară", ediţia a XXII-a.

Redacţia revistei va fi prezentă în aceste zile, cu donaţii din acest număr, şi în celelalte colegii şi licee din Botoşani.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
268

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
795

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2038

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...