Ultimul, dar nu cel din urmă moment al manifestărilor prilejuite de marcarea, la Botoșani, a Centenarului Marii Uniri și a Zilei Naționale a României s-a consumat pe scena Casei Tineretului. Un eveniment pentru iubitorii de folclor, publicul având parte însă și de surprize.
Oameni simpli, copii gălăgioși, bătrâni cu port popular sau tricolor în mâini, pe ici, pe colo, câțiva tineri. Aplauzele au curs de-a lungul a două ore, atmosfera de sărbătoare de pe scenă fiind concurată nu de puține ori de spectatorii din sală.
Concertul extraordinar a reunit voci din România (Botoșani și Gorj) și Republica Moldova, spectacolul fiind deschis de grupul "Balada" din Pelinia, Raionul Drochia, Republica Moldova, care a impresionat publicul prin prestanță și mesajul adus de artiștii de dincolo de Prut. Artiștii din Gorj, invitați ai Școlii Populare de Arte și Meserii "George Enescu", au oferit publicului botoșănean un spectacol care a cuprins momente folclorice, dar și coregrafice și melodii din repertoriul muzicii ușoare românești.
În partea a doua a concertului a urcat pe scenă Orchestra Populară "Rapsozii Botoșanilor", publicul aplaudând la scenă deschisă apariția dirijorului Ioan Cobâlă, care a prezentat un potpuriu muzical alături de artiștii instrumentiști.
Partea a doua a concertului a beneficiat și de contribuția actorului Marius Rogojinschi, care și-a asumat rolul de prezentator, având de asemenea intervenții artistice în programul serii.
Au evoluat, alături de Orchestra Rapsozii Botoșanilor (sub conducerea dirijorală a lui Ciprian Potoroacă), Alina Huțu și Constantin Petrescu, Petronela Rusu și Elena Mândrescu, Laura Ștefănescu Potoroacă și Sofia Vicoveanca.