Stegulețe, costume tradiționale, momente de sărbătoare, copii și bunici, oficialități, politicieni, botoșăneni ieșiți cu sutele din case pentru a fi împreună. O unire simbolică, dar necesară. O unire mică, om cu om, steag cu steag, dar de care Botoșaniul și România au nevoie acum mai mult ca oricând.
După întâlnirea festivă de la Instituția Prefectului, unde anul acesta au fost ținute discursurile dedicate Zilei Naționale a României, participanții s-au deplasat în Piața 1 Decembrie din municipiu, unde sute de oameni așteptau să participe la manifestările care anul acesta au un dublu simbol: Ziua României și Centenarul Marii Uniri de la 1918.
Imnul României a fost intonat de corurile reunite sub bagheta prof. Laurențiu Palade. Sergiu Balanovici a rostit un cuvânt despre însemnătatea zilei, botoșănenii participând și la slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu pr. protopop Lucian Leonte.
Parada militară a avut loc anul acest pe strada Cuza Vodă din municipiul Botoșani, unde a fost prezentată tehnica militară a Armatei, precum și serviciile MAI.