Au început pregătirile pentru a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Botoșani!

Vor participa meșteri populari din 11 județe din România, dar și din Republica Moldova.

Au început pregătirile pentru a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Botoșani!

   Foto: Arhivă Știri.Botoșani.Ro

În perioada 10 – 12 mai, pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani are loc cea de-a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani.

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica Moldova.

Deschiderea oficială va avea loc în ziua de 10 mai, începând cu ora 12:00.

Botoșănenii și oamenii iubitori de cultură și frumos, se pot bucura în aceste zile de diferite expoziții de meșteșuguri tradiționale, ateliere demonstrative, expoziții de icoane pe lemn, expoziții de sculptură în lemn, expoziții de artă plastică  - univers patriarhal.

Tot în ziua de 10 mai, începând cu ora 13:00, în incinta Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, sala Bibliotecii de Limbi Străine, va avea loc lansarea cărții „Ramuri de salcie”, editura Doxologia, autor Dr. în Științe Umaniste, Lucia OLARU NENATI. Cartea va fi prezentată de regizorul Constantin ADAM și jurnalistul Traian APETREI.

Holul Centrului Creației, holul Casei Văsescu, care găzduiește mai multe instituții de cultură, din ziua de 10 mai, vă găzdui, timp de câteva săptămâni și expoziția pictorului Marcel ALEXA.

În perioada 10-12 mai, pe Pietonalul Unirii vor avea loc și momente artistice, susținute de mai mulți artiști locali.

10 mai – ora 16:00

Iustina Lipovanu, Gabriela Asimionesei, Denisia Sănduleac, Didi Cojocaru;

11 mai – ora 15:00

Gabriela Dumitriu, Alessia Maxim, Denisa Măntăluță, Cosmina Lupu, Sorina Avasiloaie, Mihai Asăvoaie, Ionela Prîsniac;

12 mai – ora 15:00

Andreea Târnaucă, Sara-Antonia Gavril, Șerban Ilaș, Anda Hîrjoi, Anastasia Ailoaie, Delia Ciubotariu, Maria Dandea Frunică și Iulian Vasilache.

Regulamentul târgului poate fi consultat AICI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
25

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
102

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
41

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...