Consiliul Judetean incearca sa evite desfiintarea spitalelor din Saveni si Trusesti

Consiliul Judetean incearca sa evite desfiintarea spitalelor din Saveni si Trusesti
Consiliul Judetean Botosani intentioneaza sa transmita Ministerului Sanatatii o noua propunere privind reorganizarea spitalelor din judetul Botosani, dupa ce au fost semnalate mai multe nemultumiri ale reprezentantilor unor unitati medicale, dar si ale administratiilor locale.

Astfel, conform datelor prezentate de Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean, saptamana aceasta se va face o analiza, urmand sa fie trimisa Ministerului Sanatatii o noua propunere de reorganizare a unitatilor spitalicesti din judet, urmarindu-se mai ales evitarea desfiintarii spitalelor din Trusesti si Saveni.

"Eu personal nu as fi de acord cu inchiderea spitalelor de la Saveni si Trusesti, si as vrea sa propun ca cele doua spitale sa devina sectii ale Spitalului Judetean, la fel cum s-a intamplat cu Spitalul Darabani, pentru a putea asigura si in zona estica a judetului servicii medicale pentru cetateni", a precizat Cristian Achitei.
 
In viziunea vicepresedintelui CJ Botosani, faptul ca Maternitatea, Spitalul de Copii si Spitalul TBC trec drept sectii ale Spitalului Judetean nu ar constitui o problema.

"Probleme ar putea fi in sensul ca dispar niste posturi de directori, dar din discutiile pe care le-am avut si cu cei de la Casa de Asigurari de Sanatate, am inteles ca odata cu transformarea Spitalului Judetean in Spital de Urgente ar putea creste si salariile, pentru ca intra pe un alt nivel de salarizare", a specificat Cristian Achitei.

In ziua de 1 februarie, Ministerul Sanatatii a facut public proiectul de reorganizare a unitatilor sanitare, in judetul Botosani sistemul sanitar urmand sa fie astfel restructurat:

Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Botosani, Spitalul de Copii Botosani, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda, Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga, Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani, Spitalul Orasenesc Darabani vor trece in subordinea Spitalului Judetean de Urgenta "Mavromati" Botosani.

De asemenea, la nivelul Judetului Botosani, Spitalul Orasenesc Saveni (Consiliul Local Saveni) si Spitalul Comunal Trusesti (Consiliul Local Trusesti)se vor reprofila, fiind transformate in camine de batrani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ședință extraordinară a Consiliului Local Botoșani: Pe ordinea de zi, proiectul Cornișa și bugetul municipiului!

astăzi, 07:18
406

Consiliul Local al Municipiului Botoșani se întrunește, vineri, în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind două puncte de dezbatere.Astfel, consilierii locali vor discuta ...

Mihai Ursachi revine la Ipoteşti

Joi, 20 Septembrie 2018
86

Debutând în anul 1970, Mihai Ursachi își deschide volumul Inel cu enigma cu un poem emblematic Ad lectorem:Întâia oară vei vedeaŞi vei pleca şi vei uita;Ci încʼodată dacă vii...

Majorări salariale! Ce categorie de angajați este vizată

Joi, 20 Septembrie 2018
583

Peste 28.000 de poliţişti vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%, începând cu 1 februarie.„Dintre cei peste 28.000...