Vești bune pentru chiriașii care vor să cumpere locuințele ANL

Vești bune pentru chiriașii care vor să cumpere locuințele ANL

Municipalitatea a prins în bugetul de anul acesta bani pentru întocmirea cărților funcțiare în cazul locuințelor construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).

Primarul Cătălin Flutur a precizat că aceste documente nu vor fi întocmite pentru toate locuințele ci acolo unde chiriașii vor să le cumpere.

În perioada următoare, societatea Locativa va face o recalculare a tuturor chiriilor, după ce legislația a fost din nou modificată. La începutul anului a fost stabilit un nou cuantum al chiriilor, de patru-cinci ori mai mare, ceea ce a generat un val de nemulțumire în întreaga țară.

Guvernul a revenit asupra modalității de calcul, iar chiriile vor fi reduse și se vor calcula în funcție de veniturile chiriașilor.

"Am prins pentru prima dată sume pentru acele cărți funciare pentru a putea vinde locuințele ANL. Nu s-au prins până acum sumele și stăteam pe loc. Noi nu avem o stimare cât ne-ar costa lucrul acesta. Important este că am prins poziție în buget și putem să facem plăți și să dezvoltăm o cerere de ofertă sau o licitație pentru cel care va face această lucrare. Se vor face cărțile funciare unde vor fi mai multe solicitări. Fiecare va trebui să aducă documente ca să putem face calculele", a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

astăzi, 10:59
812

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
860

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1657

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...