Vești bune pentru chiriașii care vor să cumpere locuințele ANL

Vești bune pentru chiriașii care vor să cumpere locuințele ANL

Municipalitatea a prins în bugetul de anul acesta bani pentru întocmirea cărților funcțiare în cazul locuințelor construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).

Primarul Cătălin Flutur a precizat că aceste documente nu vor fi întocmite pentru toate locuințele ci acolo unde chiriașii vor să le cumpere.

În perioada următoare, societatea Locativa va face o recalculare a tuturor chiriilor, după ce legislația a fost din nou modificată. La începutul anului a fost stabilit un nou cuantum al chiriilor, de patru-cinci ori mai mare, ceea ce a generat un val de nemulțumire în întreaga țară.

Guvernul a revenit asupra modalității de calcul, iar chiriile vor fi reduse și se vor calcula în funcție de veniturile chiriașilor.

"Am prins pentru prima dată sume pentru acele cărți funciare pentru a putea vinde locuințele ANL. Nu s-au prins până acum sumele și stăteam pe loc. Noi nu avem o stimare cât ne-ar costa lucrul acesta. Important este că am prins poziție în buget și putem să facem plăți și să dezvoltăm o cerere de ofertă sau o licitație pentru cel care va face această lucrare. Se vor face cărțile funciare unde vor fi mai multe solicitări. Fiecare va trebui să aducă documente ca să putem face calculele", a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
630

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
2077

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculul unor dr...

Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

Duminică, 21 Ianuarie 2018
993

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Eugen Mateciuc, pentru dosarele depuse în sesiunea octombrie 2016,  evaluarea și decontarea s-a făcut în cursul...