Soluții căutate pentru aglomerație de la Serviciul Permise, din zilele de examinare - FOTO

Reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani, împreună cu cei ai Prefecturii, încearcă să găsească o soluție pentru decongestionarea activității Serviciului din zilele de marți și joi când are loc examinarea la sală a celor care doresc să obțină permisul de conducere.

Soluții căutate pentru aglomerație de la Serviciul Permise, din zilele de examinare - FOTO

Dacă situația de la ghișee s-a mai reglementat pentru operațiuni precum înmatricularea autovehiculelor, prin introducerea programărilor online, rămâne cea a examinărilor, din cauza lipsei de personal durata de așteptare fiind mai mari, producându-se și aglomerație.

Joi dimineață, în fața Serviciului de Permise erau zeci de persoane care așteptau să susțină examinarea la sală. În repetate rânduri s-au făcut solicitări la nivel central în vederea suplimentării numărului de angajați, fiind libere trei posturi, dar nu s-a primit până acum aprobare.

"Probabil că singura soluție pe care o văd eu la acest moment este examinarea zilnică a celor care solicită examinarea la sală dar va fi în defavoarea organizării examinării pentru traseu. Dacă s-ar fi reușit angajarea pe posturile vacante pe care le avem am fi reușit să facem în același timp și examinările la sală și cele de la traseu. Cred că în momentul când va fi completată structura organizatorică a Serviciului de Permise problema va dispărea, undeva pe la jumătatea anului, mă refer la durata de organizare a unui concurs pe o funcție. Dacă ar fi ocupate posturile nu ar fi probleme să se facă examinarea zilnică", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Prefectul urmează a avea o întâlnire și cu reprezentanții școlilor de șoferi pentru a vedea cum ar putea fi redusă aglomerație din zilele de examinare. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

Duminică, 21 Ianuarie 2018
630

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
2077

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculul unor dr...

Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

Duminică, 21 Ianuarie 2018
993

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Eugen Mateciuc, pentru dosarele depuse în sesiunea octombrie 2016,  evaluarea și decontarea s-a făcut în cursul...