Soluții căutate pentru aglomerație de la Serviciul Permise, din zilele de examinare - FOTO

Reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani, împreună cu cei ai Prefecturii, încearcă să găsească o soluție pentru decongestionarea activității Serviciului din zilele de marți și joi când are loc examinarea la sală a celor care doresc să obțină permisul de conducere.

Soluții căutate pentru aglomerație de la Serviciul Permise, din zilele de examinare - FOTO

Dacă situația de la ghișee s-a mai reglementat pentru operațiuni precum înmatricularea autovehiculelor, prin introducerea programărilor online, rămâne cea a examinărilor, din cauza lipsei de personal durata de așteptare fiind mai mari, producându-se și aglomerație.

Joi dimineață, în fața Serviciului de Permise erau zeci de persoane care așteptau să susțină examinarea la sală. În repetate rânduri s-au făcut solicitări la nivel central în vederea suplimentării numărului de angajați, fiind libere trei posturi, dar nu s-a primit până acum aprobare.

"Probabil că singura soluție pe care o văd eu la acest moment este examinarea zilnică a celor care solicită examinarea la sală dar va fi în defavoarea organizării examinării pentru traseu. Dacă s-ar fi reușit angajarea pe posturile vacante pe care le avem am fi reușit să facem în același timp și examinările la sală și cele de la traseu. Cred că în momentul când va fi completată structura organizatorică a Serviciului de Permise problema va dispărea, undeva pe la jumătatea anului, mă refer la durata de organizare a unui concurs pe o funcție. Dacă ar fi ocupate posturile nu ar fi probleme să se facă examinarea zilnică", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Prefectul urmează a avea o întâlnire și cu reprezentanții școlilor de șoferi pentru a vedea cum ar putea fi redusă aglomerație din zilele de examinare. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1316

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
688

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1071

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....