Se lucrează la un nou program pentru programările online de la permise. “Traficanţii” blochează sistemul

Reprezentanţii  Serviciului Public Comunitar Regim de Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoşani lucrează la ora actuală la un alt program pe care vor să îl introducă pentru programările online.

Se lucrează la un nou program pentru programările online de la permise. “Traficanţii” blochează sistemul

Instituţia foloseşte în prezent un astfel de program, dar a fost pus la dispoziţie de Prefectură, după ce a fost preluat de la un alt judeţ, şi nu s-au putut face intervenţii, motiv pentru care s-a ajuns la situaţia în care să se ocupe foarte repede locurile disponibile pentru o anumită perioadă, ceea ce a generat un val de nemulţumire din partea cetăţenilor.

Spre exemplu, pentru programările pentru înmatricularea unuia autovehicul acestea se pot face într-un interval de 60 de zile, iar ce depăşeşte acest interval nu se mai înregistrează în sistem.

Cms şef. Marian Ciornea, susţine că s-a ajuns la o astfel de situaţie şi din cauza “afacerilor” care se fac cu aceste programări. Sunt persoane care fac programări cu date fictive, ceea ce face ca perioada de soluționare a cererilor să se întindă și mai mult, iar aceste persoane se arată a fi extrem de "binevoitoare", contracost bineînțeles, atunci când sunt botoșăneni care ar dori să își rezolve problemele cât mai repede.

Prin noul program care va fi implementat se doreşte eliminare unor astfel de situaţii.

“Se lucrează în momentul de faţă la un alt program de ordonare a solicitanţilor, pentru că sunt unele judeţe care au la dispoziţie programe puse la dispoziţie de Prefecturi, altele de Direcţia noastră de profil, altele pe plan local, sunt vreo trei sisteme în momentul de faţă. La noi este pus la dispoziţie de Prefectură, dar noi ca şi entitate nu am avut posibilitatea să ne punem amprenta. Dacă el este limitat la 60 de zile nu este vina noastră.  Noi mai preluăm şi cazurile extreme, de expirări documente, cauze sociale, medicale, le preluăm înainte, chiar dacă au programare, numai că acel loc care a fost deja blocat nu poate fi completat pentru că nu permite programul, el este empiric.  Se lucrează la un program nou care va fi interconectat cu ceea ce se întâmplă ulterior programării. Ca element de individualizare va fi seria de şasiu. Problemele majore apar de la  tranzacţii, noi avem 120 de operaţiuni pe zi şi joi ne-am trezit că nu se pot face programări în interiorul celor 60 de zile, dar la ghişeu sunt spaţii libere. Acele spaţii sunt create de cei care s-au programat şi între timp au vândut şi ne blochează. Ce putem face noi?”, a precizat cms. şef Marian Ciornea.

Citeşte şi "Afaceri" pe seama programărilor online pentru înmatriculări! Câți bani cer "traficanții"!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
56

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
102

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
134

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...