Angajații Serviciului au descoperit că sunt persoane care fac programări cu date fictive, ceea ce face ca perioada de soluționare a cererilor să se întindă și mai mult, iar aceste persoane se arată a fi extrem de "binevoitoare", contracost bineînțeles, atunci când sunt botoșăneni care ar dori să își rezolve problemele cât mai repede.
Iar sumele perepute nu sunt deloc de neglijat, pentru un loc rezervat online plătindu-se de la 100 de euro în sus.
"Există un blocaj dar, din informațiile noastre, este unul artificial creat de așa-zișii intermediari și nu doar intermediari, ei s-au transformat încet, încet într-un fel de traficanți de influență. Încarcă în mod artificial cu serii de șasiu fictive astfel încât să se blocheze programarea, oameni invitați la audiențe, câteva sute au venit. Oamenii sunt constrânși, neavând acea programare, să meargă pe anumite căi ocolite, să ajungă pe mâna lor. Săptămâna trecută am constatat că din listele pe care noi le avem cu privire la ziua respectivă că s-au programat 100 persoane, din acele liste găsesc 20 pe care le-am înmatriculat deja înainte. Acele 20 de locuri rămân cumva neocupate și valorificate într-un mod fraudulos. Toată problema începe de la birourile care întocmesc documente pentru înmatriculări", a precizat Marian Ciornea, șeful Serviciului Permise și Înmatriculări.
Pentru a evita astfel de situații în care oamenii trebuie să scoată sume frumușele din buzunar, angajații serviciului analizează cu foarte mare atenție cererile.
"Acum luăm fiecare caz, îl analizăm, solicităm ca persoana să fie prezentă acolo și chiar dacă mai stă jumătate de oră, dar îl scăpăm de acel traficant. Înțeleg că și sumele sunt nerușinate. Încercăm prin metodele noastre să protejăm pe adevăratul solicitant al înmatriculării sau autorizării provizorii", a mai spus Ciornea.
Situația a fost prezentantă, marți, și în cadrul ședinței Comisiei de sistematizare rutieră în județ, la care au participat și instructorii auto.