Problemele de la Serviciul Permise și Pașapoarte Botoșani, aduse în atenția secretarului de stat Mihai Chirica. Ce promisiuni s-au obținut! FOTO

Problemele de la Serviciul Permise și Pașapoarte Botoșani, aduse în atenția secretarului de stat Mihai Chirica. Ce promisiuni s-au obținut! FOTO

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, cms. Mihai Chirica, prezent marți la Botoșani la învestirea noului subprefect, a efectuat o vizită și la cele două servicii comunitare din subordinea Instituției Prefectului, respectiv Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor și Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple.

Oficialul din MAI a vrut să vadă cum se desfășoară activitatea la cele două servicii, în special la Serviciul de Permise, instituție extrem de aglomerată. La Botoșani, principala problemă cu care se confruntă cele două instituții este deficitul de personal.

La Serviciul Permise, din cele 15 posturi sunt ocupate 13, iar la Pașapoarte își desfășoară activitatea 9 funcționari, totalul posturilor fiind de 14. 

Prefectul Dan Șlincu a precizat că, în urma vizitei făcută de secretarul de stat Mihai Chirica, s-au obținut promisiuni că se va rezolva problema personalului de la Permise, prin detașarea unei persoane de la Inspectoratul de Poliție Județean, fiind organizat și concurs pentru ocuparea unui al doilea post contractual. 

"Profitand de faptul ca domnul Mihai Chirica a fost la Botosani am facut o vizita la cele doua servicii din subordinea Institutiei Prefectului. Domnul Chirica a discutat cu functionarii din cele doua servicii si i-au fost prezentate problemele cu care se confrunta. La Permise problema majora este cea legata de deficitul de personal, 15 posturi sunt pe schema de personal si sunt ocupate 13. Un post contractual este scos la concurs, concursul se va incheia la sfarsitul lunii februarie si am apelat la sprijinul domnului Mihai Chirica pentru a ne ajuta cu detasarea unui politist din cadrul IPJ pe o anumita perioada de timp. Speram sa reusim si acest lucru. Avand in vedere ca este un deficit major si nu avem examinatori, programarea pentru proba practica pentru obtinerea permisului de conducere a ajuns la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie. Domnul secretar de stat a apreciat sediul pe care il avem la Permise, spunand ca este unul dintre cele mai spatioase si frumoase din tara. La Pașapoarte, in schimb, sediul este total impropriu desfașurarii activității", a declarat prefectul Dan Șlincu.

Secretarul de stat din cadrul MAI a promis că în luna ianuarie se va rezolva cu detașarea unui angajat din cadul IPJ la Serviciul Permise. 






 

 

Spune-ne opinia ta