VIDEO - Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost adus în țară!

VIDEO - Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost adus în țară!

   ​Foto: Alexandru Nistor/Ziare.com

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a fost adus, miercuri dimineata, in tara.

Avionul militar cu sicrul a aterizat pe aeroportul Henri Coanda la ora 11:00, la Salonul Oficial. Inainte ca sicriul sa fie coborat din avion au batut clopotele in toata tara.

La aeroport au fost prezenti membri ai Casei Regale, printre care principesa Margareta, Radu Duda, fostul principe Nicolae, insotit de logodnica sa, dar si de politicieni si reprezentanti ai Guvernului, printre care Ludovic Orban, Teodor Melescanu si Mihai Fifor.

Sicriul regelui a fost asezat pe catafalc si s-a intonat imnul Romaniei, urmat de imnul regal. Apoi a fost oficializata slujba religioasa.

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui va fi dus la Castelul Peles, iar la ora 14:00 va fi asezat in Holul de Onoare al castelului. Seara, la ora 18:00, corpul neinsufletit al regelui va fi transportat de la Castelul Peles la Sala Tronului din Palatul Regal.

Incepand cu ora 20:30, va incepe o ceremonie, iar accesul publicului nu va fi permis. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
109

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
247

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
113

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...