Concret, răspunsurile şi cântările la strană au fost oferite de corul fetelor din clasa a XII-a B, profil Patrimoniu, care au impresionat prin armonie şi nuanţe, dar mai cu seamă prin evlavie şi trăire. Colegii lor de la clasa de Pastorală au participat la slujbă intrând în Sfântul altar şi, fiind de ajutor preotului slujitor, au avut parte în acelaşi timp, de o lecţie de practică liturgică.
Iată ce declară doi dintre elevii eminenţi ai celor două colective:
„Bucuria de a cânta la lumina lumânării ne copleşeşte de fiecare dată când avem ocazia de a da răspunsurile la Sfânta Liturghie, ceea ce aduce în sufletele şi-n vieţile noastre o stare de linişte sufletească, atât de căutată şi dorită de mulţi alţi tineri de azi. Emoţiile şi trăirile pe care ni le aduce cântarea în comun şi în comuniune colegială în stranăsunt de mare intensitate şi, înainte de a se termina slujba, ne fac deja chemare cu nerăbdare către următoarele slujbe sfinte.” (Ecaterina Dumitraş).
„La invitaţia părintelui Andrei am participat alături de colegii mei la Sfânta Liturghie, însă de această dată, alături de slujitor în Altar, ca martori ai prefacerii Sfintelor Daruri. În acest frumos moment, am simţit o libertate lăuntrică şi capacitatea de a fi mai iertători. Rugăciunea Anaforalei ne-a introdus în lucrarea mântuirii în care Hristos ne curăţeşte cu scump Sângele Său. Deci, singura şi adevărata libertate este „roada eliberării”în şi prin Hristos.” (Cosmin Melinte).
Sfânta Liturghie a fost urmată de un Parastas pentru sufletul Regelui adormit în Domnul şi de un cuvânt de învăţătură adresat mulţimii prezente: "Părinţii noştri au crescut într-o perioadă de dezinformare şi de denigrare nedreaptă la adresa regelui şi a monarhiei pe care el o reprezintă. Acum nu alegem calea facilă a oferirii de informaţii de-a gata care să vă convingă pe voi de credinţa, loialitatea şi nedreptăţirea familiei regale a României, ci vă îndemn să căutaţi şi să citiţi, să întrebaţi şi să vă elucidaţi în cele cu privire la istoria jertfelnică a poporului nostru. Dacă vom înţelege unde s-a greşit, nu vom putea să întoarcem timpul înapoi, însă poate măcar vom învăţa ceva şi nu se vor mai repeta aceste gafe istorice. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească între prietenii şi casnicii Săi!“
Preot Andrei Anuşca