Semnalizare rutieră cerută pe drumurile din judeţ. ""Dacă nu se iau măsuri..."

Semnalizare rutieră cerută pe drumurile din judeţ. ""Dacă nu se iau măsuri..."

Una dintre marile probleme de pe drumurile din judeţul Botoşani, dincolo de starea carosabilului, o reprezintă lipsa semnalizării rutiere.

Această pooblemă a fost ridicată de reprezentanţii şcolilor de şoferi în cadrul ultimei şedinţe a Comisiei de siguranţă rutieră. Instructorii auto au atras atenţia că lipsa semnalizări rutiere pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

De asemenea, un alt aspect adus în discuţie a fost numărul insuficient de locuri de parcare.

“La noi în judeţ singurul drum semnalizat corespunzător este drumul naţional care merge la Suceava. Celelalte suferă foarte mult privind semnalizarea rutieră, mai ales în mediul rural unde s-au turnat covoare asfaltice şi viteza de deplasare a crescut dar semnalizarea nu a fost făcută. Totodată, nu s-au făcut locuri de parcare suficiente în oraşele mai mici. Pentru că numărul de autovehicule va creşte într-un mod mult mai ridicat decât până acum. Dacă fiecare autoritate locală nu ia măsuri să facă aceste locuri de parcare vom avea mari probleme. Noi trebuie să privim în perspectivă lucrurile”, a spus Ilie Aparaschivei, instructor auto. 

 

Spune-ne opinia ta