Prefectul Dan Şlincu a vizitat "singurul drum naţional de pământ din ţară"! FOTO, VIDEO

Prefectul Dan Şlincu a vizitat "singurul drum naţional de pământ din ţară"! FOTO, VIDEO

Prefectul Dan Şlincu a vizitat, luni după-amiază, şantierul deschis pe drumul naţional 24C, cunoscut până în urmă cu ceva timp drept "singurul drum naţional de pământ din ţară".

Lucrările de asfaltare au început în urmă cu câteva zile dinspre satul Manoleasa Prut şi utilajele au ajuns în satul Iorga, unde se toarnă primul strat de asfalt bituminos. Aici prefectul s-a întâlnit cu şeful Secţiei Drumuri Naţionale, Viorel Zacreţchi, cu primarul comunei Manoleasa, Cristinel Aroşculesei, şi cel al comunei Mitoc, Ioan Galiţ, cu şeful Districtului Săveni a Secţiei Drumuri Naţionale, Gheorghe Todică, şi cu reprezentanţii constructorului ce se ocupă de lucrări.

Astfel, în prezent se toarnă asfalt bituminos, cu o grosime de cca. 4 cm pe sensul către Rădăuţi Prut şi după finalizare, se va reveni cu un strat de asfalt de 3 cm, aşa-numitul „strat de uzură”. 

Viorel Zacreţchi, şeful SDN, a precizat că durata estimată a lucrărilor este de 50 de zile, în condiţii de vreme bună.

„Mă bucur că se lucrează pe acest drum care a dat atâtea bătăi de cap şi că în curând cetăţenii care tranzitează acest drum se vor bucura de un carosabil impecabil. Demararea asfaltării reprezintă o veste bună pentru toţi botoşănenii, mai ales că s-au făcut atâtea demersuri pentru reparaţia lui”, a spus prefectul Dan Şlincu. 

Lucrările pe DN 24C au început anul trecut, cu nivelarea cu balast a drumului şi reprofilare, apoi asigurarea cotei şi pantei în vederea turnării straturilor de asfalt. Lucrările se desfăşoară pe 36 de kilometri din DN 24C, de la km 106+650 până la km 142+250, iar valoarea contractului este de peste 100 milioane de lei inclusiv TVA, suma fiind asigurată din fonduri de la Guvernul României.

Cancelaria Prefectului
 








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...