Circulație îngreunată de viscol în județ, zeci de utilaje în patrulare (video)

Circulație îngreunată de viscol în județ, zeci de utilaje în patrulare (video)

Ninge viscolit, joi seară, în jumătatea nordică a Moldovei. Serviciul pentru Drumuri Naționale (SDN) a disponibilizat 49 de utilaje de deszăpezire a tronsoanelor din județul Botoșani, cele mai mari probleme de circulație fiind întâmpinate în zona Frumușica, comuna Copălău, dar și pe segmente extravilane liniare, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) din Iași.

Stocul de materiale antiderapante este de aproape 1000 tone de sare, nisip și clorură de calciu, iar aprovizionarea se face în permanență, în funcție de consumuri, având în derulare contracte de achiziție a acestora încheiate la nivel național.

La fiecare bază de deszăpezire sunt dispecerate unde lucrează nonstop personalul format din 85 de persoane și de unde se transmit informații către utilizatori și ordine de lucru către deservenți.

„Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudență, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă. Să se gândească în momentul asumării unor riscuri că sunt așteptați acasă de cei dragi. De asemenea, înainte de plecarea la drum, recomandăm informarea despre situația drumurilor ce urmează a fi parcurse, o sursă fiind și pagina de Facebook a DRDP Iași”, transmit reprezentanții DRDP IAȘI.

Până vineri, la ora 12:00, aproape întreaga țară se află sub incidența unui cod galben de vreme rea, exceptând o porțiune a Carpaților Meridionali, unde sunt cele mai mari altitudini din țară, zonă care se află sub cod portocaliu. Meteorologii anunță ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, polei și ghețuș.

De asemenea, vântul va avea intensificări, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h. Temporar, ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

 

Spune-ne opinia ta