Stați acasă și NU vă puneți cu forța naturii: Viscolul pune mari probleme în nordul și estul județul

Stați acasă și NU vă puneți cu forța naturii: Viscolul pune mari probleme în nordul și estul județul

Viscolul pune mari probleme în Nordul și Estul județul. În această dimineață sunt închise șase sectoare de drum din cauza zăpezii, sectoare pe care se acționează cu toate forțele, dar din cauza viscolului puternic activitatea drumarilor este îngreunată și chiar anihilată pe anumite sectoare.

Vineri noapte s-a acționat la Coțușca și imediat ce drumul a fost deszăpezit, viscolul l-a blocat din nou.

În această dimineață sunt închise circulației din cauza nămeților următoarele sectoare de drum județean: Coțușca - Rădăuți Prut (DJ 282), Mileanca - Coțușca (DJ 293), Avrămeni - Mitoc (DJ 294A), Borolea - Zahoreni (DJ 294 C), Dângeni - Hănești (DJ 282) și Dângeni - Mihălășeni (DJ 294).

Rugăm șoferii să nu se pornească la drum pentru a nu-și pune viața în pericol și pentru a da posibilitatea drumarilor de a acționa în vederea redării drumurilor cât mai rapid traficului. Imediat ce un anumit sector de drum va fi redat circulației, reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri vor anunța acest lucru”, au anunțat autoritățile de la Botoșani.

În ultimele 24 de ore, la dispeceratul integrat ISU - SAJ, au fost înregistrate 24 de apeluri din partea unor cetățeni care sesizau faptul că nu pot înainta cu autoturismele pe diferite tronsoane de drumuri naționale și județene din cauza sulurilor de zăpadă formate pe partea carosabilă.

“Toate sesezările au fost redirecționate către drumarii de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri și Secția de Drumuri Naționale, care acționau cu utilaje în zonele respective, dar și la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, care au intervenit cu diverse utilaje. Majoritatea problemelor s-au înregistrat în nordul și nord - estul județului”, au declarat și reprezentanții ISU de la Botoșani.

Pe de altă parte, având în vedere efectele fenomenelor meteorologice, în noaptea de vineri spre sâmbătă, prefectul județului, Dan Nechifor, însoțit de inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru, au monitorizat modul în care se desfăşoară traficul rutier pe mai multe sectoare de drumuri judeţene şi naţionale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
901

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
278

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
235

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...