Din nou Cod galben de viscol pentru zona Moldovei. Temperaturile scad la -15 grade iar rafalele de vânt ajung până la 60 km pe oră

Din nou Cod galben de viscol pentru zona Moldovei. Temperaturile scad la -15 grade iar rafalele de vânt ajung până la 60 km pe oră

O nouă informarea meteorologică cod galben de vreme rea, valabilă pentru toate județele din Moldova, a fost anunțată de Administrația Națională de Meteorologie.

Intervalul de valabilitate este 15 februarie, ora 10:00 – 15 februarie, ora 20:00, când se vor simți intensificări ale vântului în toată Moldova.

Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55...60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, la Botoșani, zăpada va fi spulberată.

De asemenea, codul galben este valabil și între 15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00, dar fenomenele sunt vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea.

În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

 

Spune-ne opinia ta