Trafic oprit temporar, din cauza zăpezii viscolite, pe două drumuri județene din Botoșani

Trafic oprit temporar, din cauza zăpezii viscolite, pe două drumuri județene din Botoșani

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la nivelul județului Botoșani, traficul este oprit temporar, din cauza zăpezii viscolite, pe două drumuri județene. Este vorba despre DJ 294 Dângeni – Ungureni și DJ 293 Dumeni – Havârna.

Conform centrului Infotrafic, la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulație oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a depunerilor de zăpadă sau a altor fenomene meteorologice nefavorabile.

Având în vedere atenționarea meteorologică de cod galben și cod portocaliu, care vizează intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă, valabilă până astăzi la ora 18:00, se recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-și asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei și geamurile laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Pentru deplasarea pe suprafețe carosabile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, este obligatoriu ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

 

Spune-ne opinia ta