Drumul Manoleasa-Rădăuți Prut a intrat în lucrări de modernizare - FOTO

Drumul Manoleasa-Rădăuți Prut a intrat în lucrări de modernizare - FOTO

Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 24 C au demarat astăzi cu prima etapă, cea de reprofilare a căii rutiere şi adaos de material pietros şi cilindrare (compactare). Reprofilarea are drept scop asigurarea unui trafic în siguranţă şi evitarea disconfortului creat de apariţia gropilor la stratul de piatră precum şi scurgerea apei de pe platforma drumului.

Miercurea trecută, Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construcţie pentru obiectivul „Proiectare plus execuţie DN 24 C- Etanşeizare prin îmbrăcăminte bituminoasă uşoară”. Organizarea de şantier a fost deja făcută, ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat vineri iar lucrările pe cei 36 de kilometri costă 109 milioane de lei incluzând TVA.

Prefectul Dan Şlincu a vizitat astăzi şantierul de la Manoleasa, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii constructorului Transporturi Auto şi cu reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale. Aceştia i-au transmis prefectului că în funcţie de temperaturile exterioare, după încheierea lucrărilor de reprofilare se va trece la asfaltarea în două straturi.

„Dacă în ianuarie va fi cald, nimic nu ne împiedică să asfaltăm, singura condiţie este să fie 10 grade cu plus la nivelul solului”, a spus Viorel Zacreţchi, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani.

Prefectul Dan Şlincu şi-a reconfirmat disponibilitatea de a sprijini eforturile SDN de a încheia în cele mai bune condiţii lucrările la drumul naţional.

„E un pas important şi mă bucur că a fost făcut. După modernizarea drumurilor naţionale care fac legătura dintre Botoşani cu Dorohoiul şi Săveniul, urmează şi lucrările la acest drum, cunoscut drept „singurul drum de pământ din ţară” şi apoi legătura cu Flămânziul şi Ştefăneştiul”, a spus Dan Şlincu.













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
89

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
566

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
200

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...