Primarii din județ au spus "pas" ședinței în care trebuia aprobată majorarea tarifului la apă

Primarii din județ au spus "pas" ședinței în care trebuia aprobată majorarea tarifului la apă

Membrii Adunării Generale a Acționarilor de la ADI Aqua au fost convocați, luni, în ședință, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind aprobarea majorării tarifului pentru serviciile de apă și canal prestate de societatea Nova Apaserv.

Puțini au fost primarii care au dat curs invitației și, din lipsă de cvorum, ședința a fost reprogramată pentru ziua de marți.

Nu este pentru prima dată când reprezentanții unităților administrativ-teritoriale care fac parte din ADI Aqua spun "pas" unor astfel de întâlniri. 

"Vreau să le mulțumesc celor prezenți pentru faptul că au venit. Eu vreau doar să reamintesc că UAT-urile se asociază în această asociație pentru că depindem unii de alții. Vă dau un singur exemplu: Roma nu a fost până acum asociată cu noi și acum face demersuri să se asocieze pentru că are nevoie de semnătura de la această asociație. Am rugămintea la primari, care sunt aleșii poporului și au în spate responabilitatea voturilor primite, să desfășurăm această activitate", a transmis Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean.

În ultima ședință de Consiliu Județean, aleșii au acordat un mandat special reprezentantului CJ în AGA de la ADI Aqua pentru a vota noile tarife la apă și canal. Majorarea va putea fi aplicată doar după ce se dă votul și în AGA.

Propunerea este ca tariful pentru un metru cub de apă să crească cu 15 bani, iar pentru serviciile de apă și canal să fie o majorare de 19 bani. Astfel, un metru cub de apă ar ajunge la 4,04 lei, iar pentru serviciile de canalizare tariful ar ajunge la 3,31 lei, prețurile fiind cu TVA. 

 

Spune-ne opinia ta