Se circulă în condiții de iarnă. Unde vă puteți adresa pentru informații privind starea drumurilor naționale!

Se circulă în condiții de iarnă. Unde vă puteți adresa pentru informații privind starea drumurilor naționale!

Drumarii acționează pe principalele artere, în prezent circulându-se în condiții de iarnă, fără drumuri blocate. Amintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ și strat de zăpadă până astăzi, la ora 22.00. 

Pe acest fond, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași lansează un apel la adresa conducătorilor auto de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum, precum și cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor pentru sezonul rece, cu montarea anvelopelor de iarnă și a altor dispozitive antiderapante, după caz.

Totodată, DRDP Iași transmite că este pregătită să intervină pentru asigurarea unor condiții optime de circulație pe drumurile naționale. "În acest sens, în bazele noastre de deszăpezire se află peste 38.000 de tone de material antiderapant (sare și clorură de calciu), fiind mobilizate totodată peste 400 de autoutilaje de deszăpezire, proprii și închiriate de la prestatorii aflați sub contract", informează DRDP.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
65

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
16

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
150

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...