Ceață și temperaturi negative în toată regiunea, COD GALBEN la Botoșani. Cum se circulă pe drumurile naționale

Ceață și temperaturi negative în toată regiunea, COD GALBEN la Botoșani. Cum se circulă pe drumurile naționale

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, fără evenimente cauzate de starea vremii. Cerul este acoperit în majoritatea județelor regiunii, fără precipitații. 

Carosabilul este umed, cu porțiuni de zăpadă frământată spre acostament, în strat de 0-1 cm pe DN 18 (Iacobeni-Cârlibaba, jud. Suceava), umed cu porțiuni uscate în județele Vaslui, Bacău, Suceava, Neamț, umed în județul Galați, uscat cu porțiuni umede în rest. Vizibilitatea este scăzută în toată regiunea, din cauza ceții, iar temperatura aerului este cuprinsă între -9° la Piatra Neamț și Suceava și -2° la Galați și Focșani. Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 26 autoutilaje și s-au răspândit 44 tone de material antiderapant. În prezent, pe raza DRDP Iași se acționează în mod preventiv cu 63 de autoutilaje.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață o atenționare de tip COD GALBEN pentru județele Botoșani, Suceava, Bacău, Vrancea, Galați și Neamț. Astfel, până la ora 10.00, local, se va semnala ceață care va reduce vizibilitatea sub 200 m, precum și chiciură.

Totodată, la nivelul județului Botoșani, astăzi, pe spatii restranse vor fi precipitatii mixte ce vor putea favoriza depuneri de polei. Maximele termice se vor situa in jurul valorii de 1 grad, iar minimele vor cobori pana spre -1 grad. Marti, potrivit Meteo Nord-Est, vremea va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil in prima parte a zilei, apoi se va innora treptat si pe spatii restranse vor fi precipitatii mixte.Maximele termice se vor situa in jurul valorii de 4 grade, iar minimele vor cobori pana spre -1 grad. Miercuri, pe spatii destul de extinse, indeosebi in prima parte a zilei, se vor semnala precipitatii sub forma de ninsoare. Local acestea vor fi mai insemnate cantitativ. De asemenea, vor fi conditii de producere a cetii. Maximele termice se vor situa in jurul valorii de 3 grade, iar minimele vor cobori pana spre 1 grad.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai mulți bani la poliţa RCA dacă conduci mașina soției/ soțului

astăzi, 19:43
47

Poliţa RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune schimbarea legislației RCA. Mai exact,  se scumpesc polițele dacă conduci mașina soției/soțului fără declarație.Pol...

Sfârșit de februarie cu manifestări culturale pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:15
34

 În perioada 28 februarie-1 martie 2024, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură aflată în subordinea C...

Concluziile raportului IML în cazul Alexandrei: fără analize, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj. Medic ieșean: ”Categoric putea fi salvată!”

astăzi, 18:39
1109

Dezvăluiri șocante în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra din Botoșani însărcinată în trei luni, care a murit pe patul de spital după 8 ore de chinuri groaznice. Un speciali...