DRDP: Starea drumurilor naționale din Moldova

DRDP: Starea drumurilor naționale din Moldova

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară fără blocaje cauzate de condițiile meteo. Ninge abundent în județul Neamț și moderat în Bacău, Botoșani, Vrancea, Suceava și Iași.

Carosabilul este umed cu sectoare uscate în județul Iași, umed în Bacău și Galați, în rest fiind umed cu zăpadă frământată în strat de maximum 2 cm, în special spre acostamente. De asemenea, pe unele sectoare de pe DN 11A, DN 24A și DN 26, pe raza județului Vaslui, se înregistrează carosabil umed, cu zăpadă bătătorită și gheață la acostamente, pe fondul ploilor și temperaturilor scăzute din ultimele zile. 

Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 85 autoutilaje și s-au răspândit 296 tone material antiderapant, iar din această dimineață până la orele prânzului s-a acționat cu 144 autoutilaje și s-au răspândit 492,525 tone de material antiderapant.

Temperatura aerului în regiune este cuprinsă între -5°C la Suceava și Câmpulung Moldovenesc și -1°C la Galați și Bacău. 

În continuare, până la ora 14:00, județele Bacău, Vaslui, Galați și Vrancea se află sub avertizare de precipitații și depunere de polei, iar până mâine dimineață, la ora 06:00, în zona Moldovei se vor înregistra precipitații moderate sub formă de ploi și ninsori, în special în zonele de munte. Potrivit meteorologilor, temporar vor fi depuneri de polei, iar vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sfârșit de februarie cu manifestări culturale pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:15
15

 În perioada 28 februarie-1 martie 2024, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură aflată în subordinea C...

Concluziile raportului IML în cazul Alexandrei: fără analize, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj. Medic ieșean: ”Categoric putea fi salvată!”

astăzi, 18:39
690

Dezvăluiri șocante în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra din Botoșani însărcinată în trei luni, care a murit pe patul de spital după 8 ore de chinuri groaznice. Un speciali...

Incendiu într- o gospodărie din Liveni. Vecinii, la un pas de pericol!

astăzi, 17:17
128

Un incendiu violent a izbucnit astăzi într-o gospodărie din localitatea Liveni. O anexă de aproximativ 70 de metri pătrați a fost cuprinsă de flăcări, după ce fiul proprietarului a...