Protest spontan la Primăria Botoşani pentru salarii mai mari!

Protest spontan la Primăria Botoşani pentru salarii mai mari!

Zeci de funcţionari din cadrul Primăriei Botoşani s-au adunat, miercuri după-amiază, la finalul programului la uşa primarului Cătălin Flutur, declanşând un protest spontan.

Angajaţii din administraţia publică locală cer conducerii Primăriei să le acorde majorările salariale prevăzute de lege, pentru a se alinia la lefurile pe care le au funcţionarii de la celelalte primării din ţară.

Salariaţii din Primărie spun că salariile ar fi trebuit să le fie majorate, de la 1 februarie, cu un procent de 20%, la care ar trebui să se ma adauge o majorare conform unei decizii a Curţii Constituţionale din decembrie 2016, potrivit acestei decizii salariul unui funcţionar de la Primăria Botoşani trebuie să fie egal cu cel mai mare plătit în altă primărie de municipiu reşedinţă de judeţ.

Funcţonarii au dat exemplul Consiliului Judeţean Botoşani, unde salariile au crescut cu 75%.

Primarul Cătălin Flutur a ieşit şi a stat de vorbă cu salariaţii nemulţumiţi şi le-a explicat că nu există resursele financiare necesare pentru aplicarea acestor majorări şi că dacă s-ar da aceste creşteri ar însemna ca aproape toate venturile la bugetul local să se ducă pe salarii.

Discuţiile pe această temă vor continua şi zilele acestea. 

 

Spune-ne opinia ta