Se anunță vremuri grele: Tăieri de cheltuieli la Primăria Botoșani, pentru acoperirea salariilor!

Se anunță vremuri grele: Tăieri de cheltuieli la Primăria Botoșani, pentru acoperirea salariilor!

Pentru a putea fi acoperite toate cheltuielile salariale până la finalul anului, pe fondul majorărilor operate, vor trebui reduse drastic cheltuielile pe alte zone, susține primarul Cătălin Flutur.

Aceste cheltuieli vor fi reduse atât la nivelul serviciilor din primărie, cât și la direcțiile din subordine, iar bani pentru investiții nu vor fi aproape deloc.

"Trebuie să tăiem toate cheltuielile pentru că nu avem bani. Inițial, noi ne gândeam să facem o reducere de 20%la fiecare compartiment, să vedem de unde, dar acum ar trebui să facem reduceri mult mai mari. Majorările salariale s-au făcut atât în educație, cât și în sustemul sanitar, iar bugetul nu este suficient pentru cei din educație și asistență socială. Trebuie să luăm o decizie cât mai aproape de realitate, de a ne asigura cheltuielile de funcționare care sunt obligatorii și de a tăia de pe o listă de dezvoltare. Zona de investiții în momentul de față este asigurată doar din sumele care au venit de anul trecut și nu le putem da altă destinație, din rezerva de anul trecut, și vreo 5 milioane din fostele proiecte europene", a declarat primarul Cătălin Flutur.

După majorările salariale, cel mai mare salariu din Primăria Botoșani depășește 7.000 de lei. 

 

 

Spune-ne opinia ta