Posibile creșteri de tarife, pentru acoperirea cheltuielilor municipalității!

Posibile creșteri de tarife, pentru acoperirea cheltuielilor municipalității!

Calculele făcute până acum de municipalitatea botoșăneană privitor la proiectul de buget pe anul în curs au fost date peste cap de majorările salariale care ar trebui acordate funcționarilor.

În condițiile în care s-ar acorda aceste creșteri de salarii, din bugetul local nu ar mai rămâne bani pentru funcționarea orașului, după cum susține primarul Cătălin Flutur.

Edilul nu exclude varianta ca o serie de tarife să se majoreze, cu toate că taxele și impozitele locale au fost deja aprobate. 

"Avem 9 milioane de lei creștere la fondul de salarii prin lege, acolo chiar nu este niciun fel de comentariu. Soluția lor este reducerea de personal ca să ne încadrăm. Noi aveam un proiect de buget dar au apărut aceste probleme, acum avem și niște cifre cât de cât oficiale, după aprobarea bugetului de stat. Ne propunem să încasăm 36 de milioane de lei taxe și impozite, iar noi nu am făcut măriri de taxe și impozite, neștiind că vor apărea aceste cheltuieli suplimentare și ar trebui ca 34 de milioane să ducem pe salarii. Astăzi m-au întrebat de salarii și Poliția Locală, și cei de la DSPSA. Ne-ar mai rămâne 2 milioane de lei, iar 1,8 milioane de lei ne costă pe noi pe an doar apa meteorică, ca să nu vorbim despre complexitatea cheltuielilor și problemelor pe care le avem", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Edilul susține că nu se pun în discuție reducerile de personal pentru a putea acoperi toate cheltuielile. 

"Discutăm despre cum o să constituim bugetul când ne vom clarifica. Noi avem niște taxe și impozite votate, este posibil să fie unele creșteri la niște tarife, dar obligația noastră este să asigurăm bunul mers al orașului", a adăugat Flutur. 

 

 

Spune-ne opinia ta