O nouă evaluare a bunurilor cumpărate de la HSR! Ce spun experții!

O nouă evaluare a bunurilor cumpărate de la HSR! Ce spun experții!

Reprezentanții municipalității au dispus efectuarea unei noi evaluări în ceea ce privește bunurile achiziționate de la societatea Hi Speed Recovery, după ce inspectorii Curții de Conturi au concluzionat, în urma unui control, că prețul de achiziție ar fi fost supraevaluat.

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că evaluările făcute au fost trimise la Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR) care a concluzionat că prețul a fost unul corect.

"Am solicitat o evaluare ca să putem verifica prima evaluare pe care am avut-o pentru bunurile HSR care au fost achiziționate și aici a fost o decizie a controlilor Curții de Conturi care au spus că valoarea ar fi prea mare în urma unor calcule inexacte ale evaluatorului. Aceste două evaluări au fost trimise la ANEVAR. În urma verificărilor făcute de această instituție a reieșit că evaluările sunt bune, mai mult cea de-a doua evaluare a avut o valoare mai mare decât prima pe care am luat-o noi în calcul atunci când am negociat achiziția bunurilor de retur și acesta va fi argumentul dacă vom ajunge în instanță pentru contestarea deciziei emisă de Curtea de Conturi", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Contractul cu HSR a expirat în anul 2014, toate bunurile acestei societăți fiind achiziționate de primărie, fiind vorba de  11 parcometre, o maşină de ridicat, indicatoare şi semne de blocat. Suma totală plătită de municipalitate pentru aceste bunuri a fost de 48.150 de euro, fără TVA.

Reprezentanții municipalității au declarat la acea vreme că obligația de a face achiziția de la HSR era prevăzută în contractul cu această societate, în caz contrar primăria trebuind să plătească despăgubiri destul de consistente. 

 

 

Spune-ne opinia ta